Majandus ja äri
Saksa-Balti Kaubanduskoja (AHK) poolt märtsis läbi viidud konjunktuuriuuringu kohaselt on Eesti majanduskeskkond Kesk- ja Ida-Euroopa riikidest atraktiivsuselt kolmandal kohal.
Täna, 22. mail omandas Inbank AS 100% UAB Mokilizingase aktsiatest AS-ilt LHV Group ja UAB-lt Inovatyvūs prekybos sprendimai. Tehingu hinnaks oli 15 miljonit eurot.
Kui perehüvitiste seaduse muutmise seaduse eelnõu esialgses versioonis oli arvestatud Eesti Kaubandus-Tööstuskoja ettepanekuga pikendada lapsehoolduspuhkusele minemise ja naasmise etteteatamise tähtaega 45 päevale, siis tänaseks on eelnõu teksti muudetud ning etteteatamise tähtaega on lühendatud 30 päevale.
Lääne-Virumaal möödunud nädalal üheksal ehitusobjektil töötajate seaduslikkust kontrollinud maksu- ja tolliameti (MTA) töötajad tuvastasid, et 78 kontrollitud töötajast olid 14 registreerimata.
Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) ärgitas Leedut miinimumpalga tõstmisel ettevaatlikkusele ning säilitama miinimumpalga ja keskmise palga mõõdukat suhet.
Luminor Eesti peaökonomist Tõnu Palmi sõnul kujuneb käesoleval aastal Euroopa ettevõtjate jaoks peamiseks probleemiks kasvav tööjõupuudus.
Euroopa Liidu Nõukogu kiitis 22. mail heaks vabakaubanduskõneluste alustamise Uus-Meremaa ja Austraaliaga.
Kinnisvarabüroo 1Partner Kommertskinnisvara juhataja Kirill Viguli sõnul on transiidisektori pikaajalise languse tõttu tolliladude täitumus madal ning seetõttu on osad laopinnad üle aastate soodsalt rendiks või müügiks saadaval.
SEB käivitab kontoteabe ja makse algatamise teenused seoses sellega, et pank hakkab rakendama makseteenuste direktiivi nõudeid, võimaldades kliendi nõusolekul kolmandatel isikutel juurdepääsu konto- ja makseteenustele.
Baltimaad on majanduslikele šokkidele vastupidavamad kui kümme aastat tagasi ning seetõttu pole järgmine majanduskriis neile nii valuline kui eelmine, ütles Swedbanki Läti peaökonomist Mārtiņš Kazāks.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference