15.11.2011 Teisipäev

2012. aasta kuulutati rahvusvaheliseks ühistute aastaks

Ühistud tegutsevad üle maailma kõikides regioonides ja eluvaldkondades- põllumajanduses, elamuvaldkonnas, panganduses, transpordis jne. Ühistud pakuvad töökohti, arendavad liikmete oskusi, võitlevad vaesuse vastu , suurendavad sotsiaalset ühtekuuluvust ja omanikutunnet.

Rahvusvaheline ühistute aasta 2012 soovib panna iga inimest märkama seda, kui palju igapäevasest elust on seotud erinevate ühistutega ja kui palju efektiivsemaks nende ühistute toimimine tema elu muudab. Olulist rõhku pannakse sellele, et tutvustada elanikkonnale erinevaid võimalusi, kuidas ühistutes ja ühistegevuses kaasa lüüa.

Rahvusvahelise ühistute aasta algatajaks on ÜRO. Ülemaailmse programmi eestvedajaks on Rahvusvaheline Ühistute Liit (The International Co-operative Alliance), teemakohaseid ettevõtmisi korraldatakse kõikjal üle maailma.

Ka Eestis võib ühistute aastast osa saada. Ligi 1400 korteriühistut ühendav Eesti Korteriühistute Liit tähistab rahvusvahelist ühistute aastat mitmete juba traditsiooniks saanud kui ka uute teavitusüritustega, et suurendada avalikkuse teadlikkust korteriühistute olulisest rollist riigi jätkusuutlikkuse ja inimeste elukvaliteedi tagamisel. EKÜL juhatuse esimehe Andres Jaadla sõnul on Eesti korteriühistud, nende teke ja areng kaasaegse ühistegevuse üheks parimatest näidetest nii Euroopa kui ka rahvusvahelisel tasandil. „Liit kavatseb ülemaailmse ühistute aasta üritustes aktiivselt kaasa lüüa, keskendudes nii ühistegevuses sisalduvate inimlike väärtuste levitamisele kui ka ühistegevuse majandusliku võimekuse laiemale teadvustamisele,“ lisas Jaadla.

Eesti Korteriühistute Liit

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference
430824810 430800019636154 7356040320163199917 n255