Kuupäeva järgi filtreeritud artiklid: Esmaspäev, 27 November 2017
Esmaspäev, 27 November 2017 15:01

Kas tööandja hoiatust saab vaidlustada?

Olen ettevõttes töötanud kolm aastat. Siiamaani on töösuhe sujunud probleemideta. Paar kuud tagasi palusin tööandjal oma palka tõsta. Tööandja keeldus ning meil tekkis väike sõnavahetus. Peale läbirääkimiste luhtumist sain tööandjalt kirjaliku hoiatuse, et ma ei ole töökohustusi täitnud piisavalt hoolsalt. Suuliselt anti mulle teada, et minu töösuhet soovitakse üles öelda. Ma leian, et ma olen oma tööülesandeid täitnud sama suure hoolega nagu varem ning ei ole töökohustusi rikkunud. Mida ma peaksin selles olukorras tegema? Kas ma saan vaidlustada tööandja hoiatust?

Maksu- ja tolliameti, kaubandus-tööstuskoja ning ehitusettevõtjate liidu hinnangul võimaldab uuest aastast riigihangete seaduses jõustuv keskmise palga nõue tõrjuda riigi ehitusobjektidelt eemale ümbrikupalga maksmise kahtlusega ettevõtteid ning riigi tellimustes eelistada ausaid ettevõtjaid.
Käesoleva aasta esimesel poolaastal andis ehitussektor Eesti tugevasse majanduskasvu ligikaudu viiendiku. Eesti 27% ehitusmahtude kasv kolmandas kvartalis näitab, et selle sektori panus majanduskasvu on jätkuvalt väga tugev. Kuigi ehitusmahud on sel aastal kiiresti kasvanud, jäävad need alla 2007. aasta tipule. Ehitushindade kasv on sel aastal küll tasapisi kiirenenud, kuid see ei küündi veel 2011–2013 ja majanduslanguse-eelsete aastate ehitushindade kasvuni. Ehitussektori lähiaja väljavaade on küll hea, kuid üha suurenev tööjõupuudus ning tasapisi hoogu koguv hinnakasv tõstavad riske just pikemaajaliste projektide juures.
Esmaspäev, 27 November 2017 11:59

Tööstusettevõtete kindlustunne novembris langes

Eesti Konjunktuuriinstituudi andmeil langes tööstusettevõtete kindlustunne novembris kuuga 5 punkti võrra 1 punktile, aasta varem oli see novembris -6 punkti.
Esmaspäev, 27 November 2017 11:19

Kasulikud soovitused üürilepingu pooltele

Üürileping võib ühel hetkel muutuda sinu äri piiravaks koormaks. Ära pane ennast teadmatusest või kiirustamisest raskesse olukorda. Pane tähele neid 13 soovitust ja tee targem otsus:
Esmaspäev, 27 November 2017 11:05

Mis minu käes, see minu oma!

Laopidaja pant – esmalt tundub kauge ja igav, eks? Vähemalt nii ma arvasin. Enda hiljutise õigusnõustamisega saadud kogemusest võib aga öelda, et laopidaja pandiõiguse rakendamine võib kujuneda ootamatult kirglikuks ning pingeliseks.
Esmaspäev, 27 November 2017 10:48

Tasakaalustaja ebapopulaarne roll

Majanduselu käib tsükliliselt. Halbadele aastatele järgnevad vähe paremad aastad ja headele aastatele kipuvad järgnema taas kehvemad. See, kui palju on järjest häid või halbu aastaid ning kui suured on erinevused aastate vahel, oleneb väga paljudest asjaoludest. Eesti väike ja avatud majandus sõltub eelkõige väliskeskkonnast, kuid üksjagu ka sellest, kuidas suudame ise oma majandust juhtida ja headel aegadel pea selge hoida – ette mõelda ja tsükli põhjaks valmistuda, et see võimalikult valutult läbida.
Justiitsminister Urmas Reinsalu saatis kooskõlastusringile uue isikuandmete kaitse seaduse eelnõu. Seni kehtinud seadus muudetakse 2018. aasta maist kehtetuks, sest seejärel hakkab isikuandmete kaitse õigust reguleerima Euroopa Parlamendi määrus. See tingib vajaduse ka riigisisene regulatsioon üle vaadata.
Eesti ehitusettevõtted ehitasid 2017. aasta III kvartalis Eestis ja välisriikides kokku 20 protsenti rohkem kui eelmise aasta samas kvartalis ja vaid Eesti ehitusturgu arvesse võttes kasvas ehitusmaht 27 protsenti.
Vandeadvokaadi Aare Targa hinnangul on kinnisvara ühisrahastuse sektor arenenud piirini, kus riiklik sekkumine on vajalik; tema hinnangul võiks selleks sekkumiseks olla suurem teavituskohustus ja mitte uute keeldude loomine, kirjutab Postimees.