Majandus ja äri
Avaliku sektori peamine ülesanne on kindlustada rahvuslik julgeolek ja sotsiaalne heaolu. Siiski on avalik sektor üsna aktiivne ka majanduses, seega on oluline põgusalt analüüsida tegevust sellel suunal.
Värskelt valminud SEB pensionivalmiduse uuring toob esile, et Eesti elanikud on oma eluea pikkuse suhtes optimistlikud - naised prognoosivad oma elueaks üle 87 aasta ja mehed 85 aastat. Vaid 28% vastanutest ei ole oma pensionipõlve suhtes positiivselt meelestatud, kuid rahaliste vahendite osas, millega oma pensionipõlve kindlustada, tuntakse end ebakindlalt. Iga kolmas vastaja plaanib töötada pärast ametliku pensioniea saabumist ning trendi tugevus sõltub vastaja sissetulekutest.
Tasemeõppes osalemise toetust ja tööturukoolitust saavate inimeste ringi laienemie järel saavad töötukassa pakutavas tasemeõppes alates juunist osaleda ka kuni keskmist palka teenivad inimesed ja ka töövõtulepingu või muu võlaõigusliku lepingu alusel töötajad.
Tööstusettevõtted tootsid 2018. aasta aprillis 2 protsenti rohkem toodangut kui eelmise aasta aprillis; toodang suurenes töötlevas töötuses ja energeetikas, kuid vähenes mäetööstuses.
Euroopa Komisjon tegi 31. mail ettepaneku luua järgmises mitmeaastases eelarveraamistikus euroala- ja sellega liituda soovivatele riikidele toetusprogrammid reformide läbiviimiseks ning majandusšokkidest taastumiseks.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference