Ilmunud õigusaktid
Reede, 09 Veebruar 2018 13:39

Maksukorralduse muudatused

Rahandusministeeriumis on valminud maksukorralduse seaduse muutmise eelnõu, mis toob kaasa mitmed muudatused seoses maksustamise protsessidega. Eesti Kaubandus-Tööstuskoda selgitab, mis on muudatuste eesmärk, mis on olulisemad muudatused ja keda need mõjutavad.

Maksu- ja tolliamet (MTA) saadab alates reedest maaomanikele kokku ligi 370 000 maamaksuteadet 310 000 isikule, kellest 80 protsenti saavad teated e-kirja vahendusel.
Presidendi majandusnõuniku Heido Vitsuri hinnangul kasvab eksport ka tänavu, kuid kasvutempo aeglustub; seejuures on analüütiku sõnul olukord kõige ebaselgem mobiilsideseadmete sektoris.
Lasnamäe linnaosa valitsus kutsub korteriühistuid ja kõiki, kes enda kortermaja asjaajamiste vastu huvi tunnevad, osalema seminaril “Uus korteriomandi- ja korteriühistuseadus“, mis toimub eesti keeles reedel kell 17.30 Lindakivi kultuurikeskuses.
Põhjamaade ja Balti riikide ministeeriumid, keskpangad, finantsjärelevalveasutused ning kriisilahendusasutused allkirjastasid vastastikuse mõistmise koostööleppe piiriülese finantsstabiilsusalase koostöö korraldamise kohta.
Valitsus kiitis heaks ettepanekud tuua sisserände piirarvu alt välja tippspetsialistid ja pikendada lühiajalise töötamise kestust, samas sisserände piirarvu riik ei suurendata.
Kaupade eksport suurenes jooksevhindades möödunud aastal võrreldes 2016. aastaga 8 protsenti ja import 9 protsenti vastavalt 12,8 ja 14,7 miljardi euroni, mis tähendab, et 2017. aastal oli kaubavahetus rekordtasemel.
Kaubavahetuse puudujääk oli 2017. aastal 1,9 miljardit eurot, see suurenes 2016. aastaga võrreldes 315 miljoni euro võrra. Kaubavahetuse puudujäägi suurenemist mõjutas enim transpordivahendite, sealhulgas laevade sissevedu, teatas statistikaamet.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!