Ilmunud õigusaktid
Möödunud aasta oli kaubavahetuses läbi aja kõrgeima käibega, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) hinnangul kaubavahetuse kasv jätkub ka käesoleval aastal.
Eelmisel aastal oli kindlustusturu kogumaht 427 miljonit eurot, millest 335 miljonit eurot moodustas kahjukindlustus ja 92 miljonit eurot elukindlustus - samas 1992. aastal oli kindlustusturu kogumaht 63 miljonit krooni ehk ligi neli miljonit eurot, märkisid Eesti Liikluskindlustuse Fond (LKF) ja Eesti Kindlustusseltside Liit (EKsL) oma 25. aastapäeval.
Riigikogu õiguskomisjon toetas eelnõu, mis seab kriminaalasjade kohtueelsele menetlusele tähtajad, komisjoni esimees Jaanus Karilaid põhjendas seda vajadusega arutleda teema üle riigikogu suures saalis.
Selle aasta 3. jaanuaril jõustunud finantsturgude regulatsioon MiFID II tõi Eesti väärtpaberiturul kaasa üksjagu muudatusi eesmärgiga muuta investeerimine läbipaistvamaks ja seeläbi investorite kaitset tõhustada, teatab finantsinspektsioon.
Sel nädalal valmis tehniline lahendus, mis võimaldab andmete vahetamist Eesti ja Soome vahel X-tee kaudu.
Tuuletehnoloogiaettevõte AS Eleon ühines plokiahela tehnoloogial põhineva platvormiga Wepower, mille kaudu loodab Eleon müüa tulevaste elektrijaamade elektrit ette kapitali kaasamiseks.
Kinnisvarafirma 1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri hinnangul ei kattu kinnisvaraturul arendajate ja ostjate soovid ning kallitest korteritest on tekkinud ülepakkumine,
Euroopa Komisjon kavandab muudatusi seoses toidu päritolumärgistustega. Kuigi kaubanduskoda peab ühise õigusraamistiku ja selguse loomist igati positiivseks, peab koda oluliseks tuua välja rohkem juhiseid ja selgitusi, kuidas ettevõtted määrust rakendama peaksid. Kaubanduskoda andis oma arvamuse edasi ka maaeluministeeriumile.
Reede, 09 Veebruar 2018 13:51

Uued tuuled maksukorralduses

Järgmine aasta toob kaasa muutused maksukorralduses. Rahandusministeerium on kavandanud maksukorralduse seadusesse nii sisulisi kui ka tehnilisi muudatusi, mis peaks maksuvõlglastele pakkuma paindlikumaid võimalusi oma kohustuste täitmiseks.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!