Ilmunud õigusaktid
Tarbijahindade harmoneeritud indeks (THHI) kasvas juulis aastaga 3,3 protsenti.
Rahandusministeeriumi fiskaalpoliitika osakonna juhataja asetäitja Erki Lõhmuste sõnul võib tööjõupuudusele pakkuda ajutist leevendust välistööjõu suurem riiki lubamine, kuid suuremaks muutuseks on vaja kogu migratsioonipoliitika ümber vaadata.
Danske Banki teatel on pank teavitanud arvelduskontode sulgemisest kohalikke ärikliente, kel puuduvad laenu- ja investeerimistooted ning kliente on teavitatud arvelduskontode sulgemisest vähemalt üks kuu ette.
Teisipäev, 14 August 2018 11:56

Tööturg püsib töötajasõbralik

  • Tööjõu nappus piirab tootmise laiendamist järjest suuremal osal tööandjatest
  • Ettevõtete hõiveootused kasvasid vaid tööstussektoris
  • Nn valgekraede ehk kõrgemat kvalifikatsiooni nõudvate töökohtade osakaal kasvab
Teisipäev, 14 August 2018 11:51

Saksamaa majanduskasv teises kvartalis kiirenes

Saksamaa majanduskasv kiirenes teises kvartalis pärast aeglustumist esimeses kvartalis 0,5 protsendini, teatas riigi statistikaamet Destatis 14. augustil.
Teisipäev, 14 August 2018 11:49

Tööjõupuudus hoogustab palgakasvu

Hõive kasvas oluliselt, aga ainult osa-ajaga töötajate hulgas

Hõivatute arv kerkis teises kvartalis märkimisväärselt, 13 000 inimese võrra aastatagusega võrreldes. Suurenes vaid osa-ajaga töötajate arv, seda nii teeninduses kui ka tööstuses. Maksu- ja tolliameti andmetel suurenes hõive kõige enam ehituses.

Kui Euroopa Liidus (EL) tervikuna on ajutise tööajaga töökohtade osatähtsus viimastel aastatel veidi kasvanud, siis Eestis on juhutööliste osakaal liidu üks väiksemaid.
Selgusid 13 projekti, mis hakkavad üle Eesti eakatele, erivajadustega ja toimetulekuraskustega inimestele ning nende pereliikmetele pakkuma töölesaamist toetavaid hoolekandeteenuseid - Euroopa Sotsiaalfond toetab kohalikke omavalitsusi kokku ligi kolme miljoni euroga.

Käibemaksukohustuslasest Eesti firmale esitas raudteeveo eest arve Küprose käibekohustuslasest firma; teenuse hind oli 10 000 eurot. Jutt käib kauba veost Venemaalt Eestisse. Küprose firma esitas arve 0-protsendilise käibemaksu määraga. Kas on õige, et Eesti firma peab näitama käibedeklaratsioonil Küprose firmalt saadud teenuse maksumuse ja rakendama 20-protsendilise määraga pöördmaksustamist? Missugustes Eesti käibemaksuseaduse paragrahvides käsitletakse Euroopa Liidu (edaspidi – EL) siseste teenuste ostmist? Kas see, et teenuse osutamine ei alanud teenuse müüja riigis, st Küprosel, omab tähtsust?

Teisipäev, 14 August 2018 09:47

ELMO müüakse 350 000 euro eest Elektrilevile

Eesti Elektrimobiilsuse Programmi (ELMO) kiirlaadimistaristu enampakkumise võitjaks osutus ainukese kvalifitseerunud pakkumusega Elektrilevi OÜ, mis maksab taristu eest 350 000 eurot.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!