Saata printerisse

September on Eesti toidu kuu

logo eestitoit et

 

 

 

 

Kodumaise toidu populariseerimiseks kuulutati september esmakordselt Eesti toidu kuuks. Kokku korraldatakse kuu jooksul üle 30 Eesti toidule pühendatud sündmuse.

„Eesti toidu kuu võtab kokku olulisemad septembris toimuvad festivalid ja sündmused ning avab saagiajal meie toidukultuuri kogu selle kirevuses,“ ütles Eesti toidu kuu projektijuht Kadi Raudsepp. „Eesti inimesed peavad oluliseks toidu kodumaist päritolu, sest meil kasvatatu ja toodetu on kvaliteetne, meele- ja suupärane. Selle võtab kokku ka kuu juhtmõte: „Ma armastan Eesti toitu“.“

Eesti toidu kuu raames toimub üle Eesti enam kui 30 festivali, laata, näitust, messi ja konverentsi. „Eesti toidu kuu programm avab meie köögi kõikvõimalikud tahud alates metsaandide kasutamisest ja laialt levinud kombest talveks hoidiseid teha ning lõpetades kohaliku tooraine kasutamisega tipprestoranide poolt,“ rääkis Raudsepp.

Toidukuu algas Karksi-Nuia meefestivaliga ja lõpeb leivanädalaga Eesti Põllumajandusmuuseumis. „Nende kahe vahele mahuvad nii seenefestivalid, Põhjamaade toiduprofessionaalide kõrge tasemega ärifoorum SAUCE 2015, Eesti toidu tutvustamine Helsingis, Pariisis ja Berliinis,“ ütles Kadi Raudsepp ja lisas, et kodumaise tooraine võtavad oma menüüdes tähelepanu alla ka mitukümmend Eesti tipprestorani.

Lähemalt Eesti toidu kuu kohta www.eestitoit.ee ning Facebooki sündmuse lehel.

Toidukuu on osa müügiedenduskavast „Eesti toit 2015–2020“. Varem on Põllumajandusministeerium koos koostööpartneritega korraldanud selle raames Eesti toidu väljaku 2014. aasta laulupeol „Aja puudutus. Puudutuse aeg“ ning tänavu suvel toimunud esimese üle-eestilise avatud talude päeva.