Firmal on liisitud sõiduauto. Firma ostab selle auto liisingufirmalt välja ja müüb kohe edasi teisele firmale. See on ühekordne tehing. Kuidas seda kajastada kasumiaruandes: kas müügituluna (koodiga EMTAK) või muudes tegevuse tuludes? Kui muudes tegevuse tuludes, siis kuidas seda tehingut õigesti kirjendada, kas müügiks ettenähtud põhivara müügina?

Tere!

Mul on küsimus seoses puhkusetasu arvestamisega. Õpetaja läheb 29.juunist 56 päevaks puhkusele. Viimase kuue kuu jooksul sai ta stabiilset palka ja mingisuguseid juurdemakseid ta ei saanud. Detsembrist 2008 kuni aprillini 2009 oli tema palk 10 000 krooni, alates maist aga 9500 krooni. Tuleb välja, et puhkusetasu arvutatakse 9500 kroonilt ja seega kaotab ta mingi osa rahast. Kuidas sellisel juhtumil õigesti talitada?

Kaup lähetati juunis, kuid kaup ei vastanud nõutud kvaliteedile ning seetõttu esitatakse kreeditarve augustis. Millist maksumäära rakendatakse kreeditarve tegemisel ning kuidas kajastatakse muudatus käibedeklaratsioonis?

Kuidas tuleb käibemaksuga maksustada perioodiliselt osutatavat teenust, näiteks kui arve esitatakse perioodi eest 15. juuni – 15. juuli 2009?

Kuidas toimub käibemaksuarvestus juhul, kui kauba või teenuse eest tehakse osaline ettemaks juunis, kuid kaup lähetatakse või teenus osutatakse juulis?