Saata printerisse

Europarlamendi saadikud ärgitasid Saksamaa kritiseerimist lõpetama

Kaks Saksa kantsleri Angela Merkeli ideoloogilist vastast - Euroopa Parlamendi sotsialistist president Martin Schulz ning roheliste fraktsiooni kuuluv saadik Daniel Cohn-Bendit, ärgitasid täna Prantsusmaad valitsevaid sotsialiste lõpetama Saksamaa ja Merkeli kritiseerimist.

Prantsuse sotsialistid kritiseerisid nädalavahetusel Merkelit, nimetades tema seisukohti eurotsooni kriisi lahendamisel isekaks järeleandmatuseks.

Kantsleri kriitik, Daniel Cohn-Bendit ütles, et sotsialistid püüavad teha Merkelist patuoinast nende enda ebaõnnestumisele võita Euroopas ideoloogilist debatti kasinuse ja kasvu vahel. "Merkeli suunas näpuga näitamise ja talle võimutäiuse omistamise asemel, mida tal ei ole, peaksid Prantsuse sotsialistid näkku vaatama oma suutmatusele luua Euroopale tulevikuprojekt ning leida selle toetamiseks liitlasi," lausus Cohn-Bendit raadiojaamale Europe 1.

Roheliste saadiku sõnul on Prantsuse sotsialistid püüdnud ennast Merkeli ja Saksamaa kritiseerimise kaudu lunastada. "See ei muuda Euroopa tasandil poliitikat. Kogu sotsialistide lähenemine on olnud halb," lisas ta.

Schulz lausus eile õhtul peetud pika kohtumise järel Prantsuse presidendi François Hollande'iga, et ebaõiglane on Merkelit kõigis Euroopa hädades süüdistada. "Brüsselis on laua taga 26 valitsusjuhti, mitte ainult Merkel," ütles ta.

"On hästi teada, et ma olen sotsiaaldemokraat ja pole Merkeli toetaja, kuid teda ei saa süüdistada kõiges, mis Euroopas valesti läheb," rääkis Schulz.

Saksa valitsuse esindaja Steffen Seibert ütles eile, et Saksamaa ja Prantsusmaa koostöö on Berliini jaoks väga oluline ning hõlmab laia teemaderingi.