Saata printerisse

2009. aastal tõuseb FIE-de sotsiaalmaksu kohustus

Seoses 1. jaanuarist 2009 sotsiaalmaksu miinimumkohustuse arvestamise aluseks oleva kuumäära tõusmisega 4350 kroonini (2009. a riigieelarve seadus) tuleb füüsilisest isikust ettevõtjatel kvartalis maksta 4307 krooni sotsiaalmaksu avansilisi makseid.

Füüsilisest isikust ettevõtja (FIE) on kohustatud maksma aasta kestel sotsiaalmaksu avansilisi makseid jooksva kvartali eest vähemalt kolmekordselt kuumääralt arvutatud summas. 2009. aastal on see 4307 krooni kvartalis. Sotsiaalmaksu kvartaalsete avansiliste maksete tasumise tähtajad on endiselt 15. märts, 15. juuni, 15. september ja 15. detsember.

Seoses sotsiaalmaksu miinimumkohustuse arvestamise aluseks oleva kuumäära tõstmisega palume FIE-del, kelle eest maksavad sotsiaalmaksu samaaegselt tööandja, riik või kohalik omavalitsus, oma I kvartali sotsiaalmaksu kohustus üle kontrollida koheselt pärast tasumise tähtpäeva, s.o 15. märtsi saabumist. Võla olemasolul palume see koheselt tasuda, et vältida tähtpäevaks tasumata sotsiaalmaksu avansiliste maksete summalt intressi arvestamist (0,06 protsenti päevas).

Oma sotsiaalmaksu avansiliste maksete summat on FIE-l võimalik teada saada e-maksuametist/e-tollist või küsides Maksu- ja Tolliameti piirkondlikust keskusest.