Saata printerisse

Sigarette müügimaksuga ei maksustata

http://www.sxc.hu/ Tallinna Linnavalitsusest saadud selgituse kohaselt ei ole sigarettide müük müügimaksu objektiks, seda lähtuvalt aktsiisiseadusest, mis on käsitletav kohalike maksude seaduse mõistes eriseadusena maksuobjekti määratlemises osas.

Linnavalitsus tugineb oma selgituses rahandusministri poolt 19. mail Eesti Kaubandus-Tööstuskojale saadetud kirjale, milles ministeerium leidis, et Tallinnas kehtestatav müügimaks ei ole kooskõlas aktsiisi direktiivi artikli 1 lõikes 2 nimetatud erieesmärgi nõudega täiendavalt kehtestatavale kaudsele maksule. Täiendavalt leiti toona, et Tallinnas kehtestatav müügimaks ei ole kooskõlas ka aktsiisi maksubaasi määramise reeglitega sigarettidele.

Kuna Tallinna linna tänase seisukoha järgi ei ole sigarettide müük müügimaksu objektiks lähtuvalt alkoholi-, tubaka-, kütuse- ja elektriaktsiisi seadusest, mis on käsitletav kohalike maksude seaduse mõistes eriseadusena maksuobjekti määratlemise osas, on sellest võimalik analoogiat rakendades järeldada, et kõiki aktsiisikaupu, mille maksustamine lähtub aktsiisiseadusest ehk eriseadusest, tuleks käsitleda sarnaselt.

Eesti Kaubandus-Tööstuskoda