Saata printerisse

Füüsilise isiku tulumaksu tagastamise ja juurdemaksmise tähtaeg on 1. juuli

Füüsilise isiku tulumaksu tagastamise ja juurdemaksmise tähtaeg on 1. juuli Maksu- ja Tolliamet juhib tähelepanu, et reedel, 1. juulil on füüsilise isiku tulumaksu tagastamise ja juurdemaksmise tähtaeg. Selleks ajaks peab 2010. aasta tuludeklaratsioonide põhjal tulumaksu juurde maksma üle 10 000 maksumaksja, kogusummas üle 4,4 miljoni euro.

 
Tänase seisuga on laekumata veel 1 miljon eurot neilt maksumaksjatelt, kelle tulumaksu tasumise tähtaeg on sel reedel. Kokku kuulub 2010. aasta tuludeklaratsioonide alusel juurdemaksmisele 19,4 miljonit eurot tulumaksu.
Nendele maksumaksjatele, kelle MTA ettemaksukontol ei ole piisavalt vahendeid, et täita 1. juulil saabuvat maksukohustust, ja kelle e-posti aadress on MTA-le teada, saadab amet e-kirja teel vastava meeldetuletuse.
 
Maksu- ja Tolliameti teeninduskorralduse osakonna juhtivspetsialisti Hannes Udde sõnul on igal aastal inimesi, kes jätavad tulumaksu õigel ajal tasumata. „Maksumaksjatel, kes oma kohustust õigel ajal ei täida, tuleb hilisema maksmise korral tasuda ka intresse. Intressimäär on seejuures väga kõrge - ligi 22% aastas. Inimestel, kes teavad, et neil on raskusi tulumaksukohustuse õigeaegse täitmisega, soovitame kindlasti pöörduda kohalikku Maksu- ja Tolliameti teeninduskeskusesse ja sõlmida kokkulepe tulumaksu tasumise ajatamises. Sellisel juhul on võimalik taotleda ka intressimäära vähendamist poole võrra," sõnas Udde.
 
Maksu- ja Tolliamet saatis maikuu lõpus kõikidele maksumaksjatele, kellele on 2010. aasta tuludeklaratsiooni alusel määratud tulumaksu juurdemaksmise kohustus, maksuteate. Oma maksuteadet ja isikuandmeid saab kontrollida e-maksuametis/e-tollis.
 
2010. aasta põhjal esitati kokku üle 544 000 tuludeklaratsiooni, neist 93% elektrooniliselt. Nende alusel kuulus sel aastal tagastamisele 98,1 miljonit eurot enamtasutud tulumaksu, mis on 13,7 miljonit eurot väiksem kui oli 2009. aasta tuludeklaratsioonide põhjal tagastatud summa. Viie tööpäeva jooksul sai enammakstud tulumaksu tagasi 96% e-kanali kaudu tulu deklareerinud maksumaksjatest.
 
Füüsilisele isikule, kes deklareeris kasu vara võõrandamisest, ning füüsilisest isikust ettevõtjatele on tulumaksu tasumise ja tagastamise tähtaeg 1. oktoober. Selleks kuupäevaks tuleb tasuda tulumaksu 8400 deklaratsiooni alusel üle 15 miljoni euro.
 
Infot tulumaksu tasumise ja tagastamise kohta saab Maksu- ja Tolliameti infotelefonilt 1811 või 880 0811.
 

Maksu- ja Tolliamet