Saata printerisse

Majandusaasta aruande elektrooniline esitamine


Millistele nõuetele peab aruanne vastama?

Kohtu registriosakonnale esitatakse majandusaasta aruande lihtärakiri.

Majandusaasta aruannet saab esitada:

  • .pdf (Portable Document Format - nt aruanne.pdf) või
  • .rtf (Rich Text Format - nt aruanne.rtf) formaadis.


Majandusaasta aruande üleslaadimisel ja esitamisel arvestada, et aruanne (koos audiitori järeldusotsuse ja kasumi jaotamise ettepanekuga) tuleb lisada ühe failina, mis on loetav kas Adobe Acrobat või Microsoft Word tarkvara abil. Aruande maht võib olla kuni 5MB.

Esitatud aruanne peab vastama vorminõuetele, mis on kehtestatud justiitsministri määrusega  "Kohtule dokumentide esitamise kord".

Kes saab esitada?

Juurdepääs majandusaasta aruannete elektrooniliseks esitamiseks võimaldatakse:

  • juhatuse liikmele,
  • täisosanikule,
  • esindusõiguslikule usaldusosanikule,
  • filiaali juhatajale,
  • likvideerijale ja pankrotihaldurile, kes on sellisena registrisse kantud.

Majandusaasta aruande elektroonilise esitamise korral piisab ühe juhatuse liikme kinnitusest. Soovi korral võivad kinnitada kõik juhatuse liikmed.

Kui majandusaasta aruandele on lisatud audiitori järeldusotsus, lisab audiitor kinnituse järeldusotsuse kohta. Äriregistri ettevõtjaportaali sisenedes saab audiitor majandusaasta aruande esitamise lehel otsida ettevõtjat äriregistri koodi järgi ja kinnitada aruande. Audiitor saab kinnitada sel hetkel, kui aruanne on portaali failina lisatud, kuid ei ole veel registriosakonnale saadetud. Kui aruanne on esitatud elektrooniliselt, siis audiitori järeldusotsust paberil eraldi saata ei saa.

Kuidas aruannet elektrooniliselt esitada?

Majandusaasta aruande elektroonilise esitamise demovideo

Äriregistri ettevõtjaportaalis aruande esitamisel  on vajalik isiku tuvastamine ID-kaardiga, mobiiltelefoniga või internetipanga kaudu.

Peale elektroonilise esitamise keskkonda sisselogimist kuvatakse esitajale nimekiri elektrooniliselt esitatud või temale kinnitamiseks suunatud aruannetest ning võimalus lisada uus aruanne.

Valides konkreetse äriühingu, saab kasutaja ette eeltäidetud lehe äriühingu või sihtasutuse andmetega.

Kontrollida ja vajadusel muuta tuleb majandusaastat, sidevahendeid ning osanike nimekirja. Majandusaasta aruande esitamisel kohtule ei pea aktsiaselts ega osaühing aruandele lisama aktsionäride või osanike nimekirja, kui osaühingu osanike nimekirja peetakse Eesti Väärtpaberite Keskregistris.

Vaata piltidega esitamise juhendit

Esita majandusaasta aruanne elektrooniliselt

Ettevõtjaportaali infotelefon

Tel:  6696609
aw_proteml("rik.ekanded","just.ee");See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.rik.ekanded<img src='http://www.rik.ee/automatweb/images/at.png' alt='@' style='vertical-align: middle;'>just.ee