Saata printerisse

Tasuta keskkonnateemalised koolitused KÜ juhtidele

Oktoobris jätkab Eesti Korteriühistute Liit (EKÜL) üle Eesti tasuta õpitubade korraldamist, et tõsta korteriühistujuhtide ja korteriühistute liikmete keskkonnateadlikkust ja jagada praktilist keskkonnaalast infot, millest korteriühistu juhil oma töös kasu on.

"Korraldame üle üle Eesti viis keskkonnaalast õpituba, kuhu on oodatud kõik teemast huvitatud kortermajade elanikud. Õpitubasid toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus projekti "Keskkonnasõbralik korteriühistu" raames ja õpitubades osalemine on kõigile tasuta," rääkis Eesti Korteriühistute Liidu koolitusjuht Ave Uustal.

Keskkonnaalased õpitoad on juba toimunud Pärnus, Tartus ja Kuressaares, 4. oktoobril oodatakse huvilisi õpituppa Viljandis ning 2. oktoobril Narvas. Infot koolituste kohta leiab Eesti Korteriühistute Liidu kodulehelt: www.ekyl.ee. Õpituba toimub õhtusel ajal ja kestab orienteeruvalt 4 õppetundi.

"Õpitoa sissejuhatuses räägitake keskkonnateema tundmisest korteriühistu juhi töös, tutvustatakse Eesti Korteriühistute Liitu ning EKÜL senist tegevust keskkonnavaldkonnas. Kavas on ka ülevaade piirkonna keskkonnaküsimustest kohaliku keskkonnaspetsialisti (või muu selle valdkonna inimese) ettekandes. Samuti kohaliku piirkonna tutvustus (veekogud ja nende seisund, põhjavesi, välisõhu seisund, looduskaitse alad/haljasalad, säästev areng jne), korteriühistut puudutavad valdkonnad ja nende täpsem lahtiseletamine, prügiveo korraldus, heakord ja haljastus, valgustus, koduloomad ja kodutud loomad KÜs ja KÜ territooriumil, ühistujuhtide üsimused," tutvustas kooolitusjuht.

Õpitoa oluliseks osaks on ka meeskonnatöö eesmärgiga tuua välja punktid, kus ühistud ning linn saaksid koostööd teha. "Kõigil osalejatel on võimalus avaldada aktiivselt oma arvamust," rõhutas koolitusjuht. Meeskonnatöö viib läbi Marit Otsing, kõigis töötubades toimunud arutelude kokkuvõtted ja ühistute poolt tehtud ettepanekute ülevaade avaldatakse EKÜL kodulehel ja ajakirjas Elamu.