Saata printerisse

Korteriühistujuhte oodatakse sügisel kooli

Korteriühistu juht vajab järjest enam senistele teadmistele täiendust, nii alustabki Eesti Korteriühistute Liit (EKÜL) sel sügisel taas ulatusliku koolituskavaga, mis annab ühistujuhile vajalikke teadmisi nii juriidikast, raamatupidamisest, ehitusest kui ka psühholoogiast, teatas EKÜL.

“Alustame taas nii eesti – kui ka venekeelsete koolitustega, mis töötatud välja spetsiaalselt korteriühistu juhi töö spetsiifikast lähtuvalt,” kõneles EKÜL koolitusjuht Ave Uustal. “Koolitatud juht viib ühistu tööd jõudsalt edasi ning hoiab ära suure hulga konflikte – tihti tulenevad arusaamatused ju teadmiste puudumisest.” Ühistujuhtide suurt huvi koolituse vastu oli näha ka liidu korraldatud suveülikoolis, kus seaduste ja uute tehnikate tundmaõppimise kõrval pöörati suurt tähelepanu kommunikatsioonile ja suhtlustreeningule.

Korteriühistu Kolde pst 78 juht Lauri Laansalu hindas liidu korraldatud koolitusi, kus ta pärast ühistujuhiks saamist käima hakkas, väga kasulikuks. “Peab ikka tundma uusi seadusi, samuti tehnoloogiaid.”

Pikemad kursused popid

Eesti Korteriühistute Liidu koolitusjuhi sõnul on liit koolitusi ühistujuhtidele ja raamatupidajatele korraldanud juba alates aastast 1997. “Selle aja jooksul on meie kursustel, ümarlaudadel ja infopäevadel osalenud kümneid tuhandeid õpilasi, kes on end usinalt täiendanud ning üha paremaks professionaaliks saanud,” tunnustab  Uustal. “Viimaste aastate jooksul on paljud korteriühistute juhid õppinud meie juures just pikematel kursustel - näiteks „Korteriühistu juhi 160-tunnine kursus“ või  „Korterelamu halduri täiendkoolitus“ ning samuti osalenud jooksvalt infopäevadel aktuaalsetel teemadel.” Just infopäevade rolli ja praktiliste õpitubade rolli peavad ühistujuhid Uustali hinnangul väga kasulikuks – saab nii uusi teadmisi kui ka kolleegidega kogemusi vahetada.

Koolituse korraldamiseks on liidu poolt asutatud erakool „Eesti korteriühistute koolituskeskus“, millel on koolitusluba nr 5436 HTM.

Uustali sõnul saab oktoobrist algaval „Korteriühistu juhi baaskoolitusel“ ühistujuht hea ülevaate oma tööks vajalikeks alusteadmisteks. “Kuna ühistu juht täidab oma majas  mitmekülgset funktsiooni ning peab valdama nii inseneri, psühholoogi, sotsiaaltöötaja, juristi kui mitmeid teisi ameteid, siis oleme oma koolituses keskendunud erinevatele alusteadmistele,” tutvustas Uustal.

Korteriühistu juhi baaskoolitus on esimene osa "Korteriühistu juhi 120 tunnisest koolitusest". Kursuse teises osas toimub Uustali sõnul juba süvendatud teadmiste omandamine, mis sobib eriti neile, kes soovivad hiljem omandada kutset. “Kursuse lõpetanud on valmis lisaks oma ühistu juhtimisele ka teistes ühistutes töötama - nii on paljud meie lõpetajad kujundanud sellest endale korraliku ameti,” kutsub Uustal huvilisi julgelt Eesti Korteriühistute Liiduga koolituse osas ühendust võtma.