Saata printerisse

Eripuhkus-lapsepuhkus

Meie töötajal on laps vanuses kuni 14 aastat. Töötaja tahab võtta kolm päeva puhkust (TLS-i § 63). Mis dokumente tuleb meil vormistada, kuidas arvutada välja puhkusetasu? §-is 66 on sätestatud, et riik hüvitab kõik puhkusetasud. Kuhu tuleb selleks pöörduda ja mida tuleb teha (täita vorme, avaldusi jne)?

Vastavad Expert2Expert spetsialistid:

Praegu ei ole töötajal õigust lapsepuhkusele TLS-i § 63 alusel, vaid § 135 alusel. § 63, milles on toodud võimalus maksta hüvitist vastavalt miinimumpalgale, hakkab kehtima alates 2013. aastast. Senikaua kehtib § 135, mille kohaselt makstakse hüvitist 4,25 eurot päevas. See summa tõepoolest kaetakse riigieelarvest. Selleks tuleb pöörduda sotsiaalkindlustusameti poole.

Täpsema info saab, kui vajutada elektroonilises Riigi Teatajas TLS-i § 135 lg-s 3 olevale lingile. Siis avaneb vastav Vabariigi Valitsuse määrus. Samuti on info sotsiaalkindlustusameti veebilehel  http://www.ensib.ee/andmikud/. Tööandja juures erilist vormistamist ei nõuta. Kusagil peab kajastuma töötaja sooviavaldus ning tööandja otsus sellise puhkuse andmiseks.