Kuupäeva järgi filtreeritud artiklid: Kolmapäev, 23 Jaanuar 2019

Riigikogus on täna esimesel lugemisel kaks olulist seaduseelnõu, mis aitavad jõustumisel vähendada andmete esitamise ja haldamisega seotud halduskoormust nii asutuste, ettevõtjate kui ka kodanike jaoks.

Sel aastal jõustuvate vanemapuhkuste ja -hüvitiste muudatuste eesmärk pole ressursse lastega perede arvelt kokku hoida, vaid vastupidi, muuta süsteemi veelgi paremaks, kirjutab sotsiaalministeeriumi perepoliitika juht Pirjo Turk.

Kolmapäev, 23 Jaanuar 2019 13:27

Ettevõtte auto isikule rendile

Millised maksukohustused tekivad, kui ettevõtte sõiduauto antakse füüsilisele isikule rendile.

Missugused maksukohustused firmal tekivad? Või teeb firma lihtsalt auto kasutamise kohta tööülesannete täitmiseks registris märke? Ja kas siin on mingid erisused, juhul kui tegu on:

  • mittetulundusühinguga;
  • füüsilise isiku – juhatuse liikmega;
  • liisingautoga?

Juurdepääs käesolevale materjalile on finants- ja õigusajakirja RUP tellijatel.

Riigikogus läbis täna esimese lugemise maaelukomisjoni algatatud eelnõu, millega soovitakse sätestada valitsusele volitusnorm ebasoodsate ilmastikutingimuste kindlakstegemiseks. Eelnõu kohaselt võib valitsus teha korraldusega kindlaks põllumajandustootjatele olulist majanduslikku kahju tekitavate ja olulisel määral tavapärastest erinevate ebasoodsate ilmastikutingimuste esinemise.

Majandus- ja kommunikatsiooministeerium (MKM) ei plaani esialgu eraldi toetada gaasiveoautode soetamist, ent ei välista vajaduse tekkimisel seesuguse skeemi loomist tulevikus.

Ajujahi raames toimus 16.01.2019 seminar intellektuaalsest omandist alustavale ettevõttele.

2016. aastal abistas oma leibkonna liiget umbes 65 000 inimest. Üle 20 tunni nädalas ja enam tegi seda ligi 20 000 inimest. „Omastehooldajate koormus on Eestis väga suur, pakutavad koduhooldusteenused aga omavalitsuste lõikes väga erinevalt kättesaadavad. Selline olukord ei tohi kindlasti jätkuda ja seetõttu peab sotsiaalne kaitse saama riiklikuks prioriteediks,“ ütles sotsiaalkomisjoni esimees Helmen Kütt.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference