Ühiskond
Neljapäev, 06 September 2018 13:21

ECB: järgmine kriis võib alata kinnisvaraturult

Järgmise ülemaailmse majanduskriisi võivad esile kutsuda kinnivaraturu ja hüpoteeklaenudega seotud arengud, ütles Euroopa Keskpanga (ECB) järelevalvejuht Danièle Nouy usutluses BNS-ile.
Luminor prognoosib värske majanduskasvuprognoosi kohaselt Eesti tänavuse aasta sisemajanduse kogutoodangu (SKT) kasvuks endiselt 3,5 protsenti ning edasine kasv jääb tugevaks üllatavalt suurenenud sisserände tulemusena.
Neljapäev, 06 September 2018 11:01

Kuidas ettevõtte väärtust hinnata

Motiive, miks soovitakse ettevõtte väärtust hinnata, võib olla erinevaid: näiteks väärtuse korrektne raamatupidamislik kajastamine, ettevõtte müük või ühinemine, kapitali kaasamine või lihtsalt omaniku vara suuruse hindamine. Ettevõtte väärtuse hindamise teemat avab SEB Foorumis PricewaterhouseCoopers'i äritehingute nõustamise vanemkonsultant Teele Talpsepp.
Majutusettevõtetes peatus tänavu juulis 503 000 sise- ja välisturisti ehk 1 protsendi võrra rohkem kui eelmise aasta juulis, ühtlasi suurenes siseturistide ja vähenes välisturistide arv.
Tulenevalt ettevõtete vahel toimuvast teravast konkurentsist ning olukorrast, kus tänaseks on puudu palju bussijuhte ja töötasu ei ole vastavuses tehtava töö ja vastutusega, on vajalik, et kõik ettevõtted käituksid vastutustundlikult ja täidaksid seadusest tulenevaid ning sektoris kehtestatud reegleid, teatati 6. septembril Transpordi Ametiühingu pressiteates.
Rahandusministeeriumi plaani vastu lubada turule ühistulised kindlustusseltsid tunneb huvi kaks rühma, kes soovivad turule tuua nii kodumaist elu- kui ka kahjukindlustust.
Neljapäev, 06 September 2018 09:14

Teenuste ekspordi kasv viis jooksevkonto taas plussi

  • Maksebilansi jooksevkonto ülejääk oli 2018. aasta teises kvartalis 118 miljonit eurot (1,8% SKT-st). Ülejääk tekkis teenuste ekspordi ja impordi positiivsest saldost ning Euroopa Liidu tõukefondide toetustest
  • Maksebilansi finantskonto järgi oli kapitali netoväljavool[1] 36 miljonit eurot. See kajastus peamiselt kindlustusettevõtete ja pensionifondide investeeringutes välismaistesse väärtpaberitesse
  • Rahvusvaheline investeerimispositsioon liikus kvartali jooksul 252 miljoni euro võrra netotasakaalu suunas
  • Eesti residentide võlanõuete maht suurenes kvartaliga 1,1 miljardit eurot, võlakohustuste[2] maht aga 422 miljonit eurot
5. septembril avati Ida-Virumaal Eesti Energia tütarettevõttele Enefit Energiatootmine kuuluv Auvere 300-megavatine elektrijaam, mis katab veerandi Eesti aastasest elektritarbimisest.
Keskerakonna juht, peaminister Jüri Ratas rääkis Vikerraadiole, et ta jätaks samale tasemele alkoholiaktsiisi, ent langetaks järgmises valimistsüklis kütuse- ja elektriaktsiisi.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference