Majandus ja äri
USA erakapitalihiid Blackstone Group, mis ostab miljardi euroga kontrollosaluse üle Baltikumi tegutsevas Luminori pangas, on finantsiliselt väga tugev investor, ütles Leedu keskpanga president.
Neljapäev, 13 September 2018 11:05

Ülevaade seadustest

Raamatupidamisuudiste viiendas numbris anname ülevaate suvel jõustunud reisijate huve edendava turismi- ja võlaõigusseaduse, töötaja õigusi tagava välismaalaste seaduse, ebaseadusliku töötamise tõkestamisele kaasa aitava riigihangete seaduse ning rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise seaduse muudatustest.

Neljapäev, 13 September 2018 10:54

Ülevaade seadustest

Raamatupidamisuudiste viiendas numbris anname ülevaate suvel jõustunud reisijate huve edendava turismi- ja võlaõigusseaduse, töötaja õigusi tagava välismaalaste seaduse, ebaseadusliku töötamise tõkestamisele kaasa aitava riigihangete seaduse ning rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise seaduse muudatustest. Samuti tutvustame kinnisasja avalikes huvides omandamise seadust, mis peaks soodustama maaomanikuga kokkuleppele jõudmist ja seeläbi kiirendama rajatise valmimist avalikes huvides.
Telekomifirma Tele2 ehitab Eestisse uue pilvepõhise tuumikvõrgu ning andmekeskuse, mis muudab ettevõtte sidevõrgu töökindlamaks.
Reitinguagentuur Moody's kinnitas Luminorile hoiuste krediidireitingu tasemel Baa1 stabiilse väljavaatega, reiting võtab arvesse ka neljapäeva hommikul avalikuks tehtud omanikuvahetust.
Era- ja riskikapitalifirma Baltcapi partneri Kristjan Kalda hinnangul on Luminoris 60-protsendilist osalust omandava investeerimishiiu Blackstone'i huvi Põhjamaade piirkonnas suurem ning võib lähiajal omandada ka teisi piirkonna panku.
Neljapäev, 13 September 2018 10:19

Juulis kasvas kaupade ja teenuste käive jõudsalt

Kiirhinnangu1 põhjal oli Eesti maksebilansi jooksevkonto 2018. aasta juulis 11 miljoni euroga plussis. Nii kaupade kui ka teenuste käive kasvas eelmise aasta juulikuuga võrreldes jõudsalt, kuid impordi kiirema kasvu tõttu vähenes kaupade ja teenuste ülejääk kokku 69 miljoni euroni. Kaubaeksport ja -import kasvasid võrdses tempos ehk mõlemad 11%, kuid impordi suurema mahu tõttu suurenes kaupade konto puudujääk 2017. aasta juuliga võrreldes 20 miljoni euro võrra, 142 miljoni euroni. Suvekuudele omaselt oli teenuste konto ülejääk suur ja ulatus 211 miljoni euroni. Teenuste eksport kasvas aastaga 11% ja import 16%. Investeerimistulude ja jooksevülekannete ehk esmase ja teisese tulu netoväljavool kokku suurenes 37 miljoni euro võrra ja oli 58 miljonit eurot.
Eestist valitud Euroopa Parlamendi saadikud tõid Euroopa Komisjoni presidendi Jean-Claude Junckeri 12. septembril peetud aastakõnest esmajärjekorras esile ambitsiooni euro rahvusvahelise rolli suurendamiseks.
Töötajate lojaalsuse tagamisel on valdkondade lõikes enam kui kahekordsed palgakäärid, kusjuures kõrgeim on lojaalsuse hind IT-sektoris, selgus Palgainfo Agentuuri ja CVKeskus.ee tööturu- ja palgauuringust, milles osales 9067 töötajat ja tööotsijat.
Eesti investeerimisfirmale Tera Ventures kuuluv riskikapitalifond Tera Ventures Fund II kaasas Euroopa Investeerimisfondilt (EIF), LHV pensionifondidelt, Mistletoe Venture Partners Internationali ja Eesti investoritelt 21 miljonit eurot, mida asub paigutama Eesti ja lähiriikide tehnoloogiavaldkonna varases kasvufaasis idufirmadesse.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference