Ühiskond
Selle nädala alguses Euroopa Liidu statistikaameti poolt avaldatud andmed näitavad, et Eesti tarbimiskulutused inimese kohta, milles on riikidevahelised hinnaerinevused välja taandatud, olid möödunud aastal 72% EL-i keskmisest ning meist tahapoole jäid vaid viis riiki. Leedu oli 88 protsendiga aga EL-i riikide keskmiste hulgas. Kuidas on võimalik, et Leedu meist nii kaugel ees on? Ja mida see võrdlus õigupoolest näitab?
Rahandusministeerium tahab töötamise registrisse lisada kolm andmerida: töötaja ametinimetus, töökoha asukoht ning tööaja määr. Eesti Kaubandus-Tõõstuskoja hinnangul peaks andmete kandmine töötamise registrisse olema ettevõtjate jaoks võimalikult lihtne ja mugav ning sellega ei tohiks kaasneda ülemäärast halduskoormust.
Eluaseme hinnaindeksi muutus oli 2018. aasta esimeses kvartalis võrreldes 2017. aasta neljanda kvartaliga 1,5 protsenti ja võrreldes eelmise aasta esimese kvartaliga 6,6 protsenti.
Luksemburgis 21. juunil toimunud sotsiaal- ja tööministrite kohtumisel kinnitati üldine lähenemisviis lapsevanemate ja hooldajate töö- ja eraelu tasakaalustamise direktiivi, samuti sotsiaalkindlustuse koordinatsioonimääruse ning läbipaistvate töötingimuste direktiivi osas.
Euroala rahandusministrid leppisid 22. juuni varahommikul kokku Kreeka võlaleevenduses, teatas Euroopa Komisjoni majandusvolinik Pierre Moscovici pärast maratonkõnelusi Luksemburgis.
Saksamaa on alates 2010. aastast Kreeka toetamiseks ostetud võlakirjade pealt teeninud umbes 2,9 miljardit eurot, selgub Saksa rahandusministeeriumi raportist.
Poola hoiatas 21. juunil, et Prantsusmaa ja Saksamaa pakutud eurotsooni eelarve 19-liikmelise euroala tugevdamiseks võib tähendada Euroopa Liidu lõppu, kui sinna hakkab raha tulema kõigi liikmesriikide ühisest eelarvest.
Eesti Kaubandus-Tööstuskoja hinnangul võiks tulevikus tulumaks jaotuda nii töökoha kui elukohajärgsele omavalitsusele, motiveerimaks omavalitsusi töökohtade loomist toetama.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference