Majandus ja äri
Maksu- ja tolliamet (MTA) eraldas märtsis kohalikele omavalitsustele (KOV) kokku 87,4 miljonit eurot üksikisiku tulumaksu, mida on möödunud aasta sama perioodiga võrreldes 10,5 protsendi võrra enam.
Teisipäev, 03 Aprill 2018 15:14

Tootmis- ja turustamiskavade toetus  2018

Euroopa Merendus-ja Kalandusfondi 2014-2020 (EMKF) meetme „Tootmis- ja turustamiskavade toetus“ eesmärgiks on  osaliselt hüvitada kalapüügi- või vesiviljelustoodete tootja või töötleja tootmis-ja turustamiskavade ettevalmistamisel ja rakendamisel tekkinud kulud.
Teisipäev, 03 Aprill 2018 14:15

Tänavune sisserände piirarv on täitunud

Selle aasta sisserände piirarv on sisuliselt täitunud, kuna kolmandate riikide kodanikele välja antud elamislubade ning menetluses olevate taotluste koguhulk ületab juba 2018. aastaks kehtestatud limiiti.
Riigikogu lükkas tagasi eelnõu, mille eesmärk oli teha valitsusele ettepanek viia sisse niinimetatud ühe protsendi seadus, mis oleks andnud igale kodanikule õiguse suunata kuni üks protsent tema tulumaksuga maksustatavast tulust heategevuseks või vabaühenduste tegevuse toetuseks.
Swedbanki Rahaasjade Teabekeskuse tellimusel läbi viidud uuringu kohaselt on Eesti elanike hinnangul kinnisvara parim vaba raha paigutamise võimalus. Majandusliku heaolu kindlustamisel loodavad elanikud oma kodule kui investeeringule.
Teisipäev, 03 Aprill 2018 11:04

MTA: dividend ei tohi asendada töötasu

Maksu- ja tolliamet (MTA) on koostanud äriühingu osanikele juhendmaterjali, mis aitaks eristada äriühingu osaniku, juhatuse liikme ja töötaja tasusid ning neid vastavalt maksustada; MTA maksude osakonna talitusejuhataja Tiina Normaku sõnul on dividend seaduslik, kuid ei tohi asendada töötasu.
Maksu- ja tolliamet selgitab töötasu ja dividendide maksmisel praktikas esinevate juhtumite põhjal, kuidas eristada aktiivset ja passiivset tulu ning tagada kõigi maksumaksjate võrdne kohtlemine töötasu maksustamisel sotsiaalmaksu ja maksetega.
Teisipäev, 03 Aprill 2018 10:15

DPD Eesti käive tõusis mullu 11 protsenti

DPD Eesti möödunud aasta käive tõusis 11 protsenti 20,6 miljoni euroni ning kokku käsitleti Eestis 3,75 miljonit pakki; kogu DPD grupi käive ulatus 2017. aastal 6,8 miljardi euroni ning üle maailma toimetati sihtkohta ligi 1,2 miljardit saadetist.
Töö- ja terviseminister Jevgeni Ossinovski tahab minna koalitsioonipartnerite jutule ettepanekuga muuta seadust nii, et osalise töövõimega inimese töövõimetoetuse summa ei sõltuks töötasu suurusest, kirjutab Lääne Elu.
Eesti Apteekide Ühenduse (EAÜ) hinnangul tuleb suuremate linnade haruapteekidele anda piisav üleminekuaeg oma tegevuse uue seadusega kooskõlla viimiseks.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference