Maksud ja raamatupidamine
Eesti krediidiasutuste mitteresidentide hoiused vähenesid märtsis 182,9 miljoni euro võrra 5,67 miljardile eurole.
Nordea pank prognoosib tänavu Eesti sisemajanduse kogutoodangu (SKT) aastakasvuks 3,9 protsenti, jaanuaris ootas pank 3,7-protsendilist kasvu.
Riigikogu majanduskomisjoni esimehe Sven Sesteri sõnul saaks sarnaselt elektrointensiivsetele tootmisettevõtetele rakendatud elektriaktsiisi soodustust kaaluda ka madalamat kütuseaktsiisi määra transpordi- ja logistikaettevõtetele.
Kütusefirma AS Olerex ühe omaniku Antti Moppeli sõnul on kütuseaktsiiside tõus mõjutanud eriti transiidile suunatud kütusemüüki ning Eesti kütusemüüjad konkureerivad Eesti klientide pärast aina enam välismaal.
Teisipäev, 24 Aprill 2018 13:45

Euroopa Komisjon: limonaadimaks ei ole riigiabi

Euroopa Komisjon jõudis järeldusele, et Iirimaa kehtestatud magustatud jookide maks ei kujuta endast riigiabi ning on kooskõlas riigi rahvatervise eesmärkidega, eelkõige ülekaalulisuse ja muude suhkrutarbimisega seotud terviseprobleemide lahendamisel.
  • Kinnisvaraettevõtetele on viimastel kuudel rohkem laenatud
  • Majapidamiste eluaseme- ja tarbimislaenude kiire kasv jätkus
  • Pankade puhaskasum oli esimeses kvartalis 13% väiksem kui aasta tagasi
Teisipäev, 24 Aprill 2018 12:51

Kes võidab kinnisvara hinnatõusust?

Andes hiljuti intervjuud Äripäeva raadiole, jäi mulle meelde saatejuhi repliik, et kõige rohkem loetakse ärilehes kinnisvaraturgu ja -hindu kajastavaid artikleid. Tundub, et kinnisvara hinnamuutused pakuvad huvi pea kõigile, sõltumata sellest, kas inimene plaanib lähiajal uut eluaset osta või mitte. Kirjutatakse ka artikleid, milles autor arvutab, kui palju rikkamaks on viimase aasta jooksul tänu kinnisvarahinna tõusule saanud näiteks keskmine Tallinna korteriomanik. Ent tõstame pilgu hetkeks numbrijadalt ja küsime endalt, kes siis tegelikult kinnisvara hinnatõusust võidab?
Brüssel plaanib vähendada tuleval eelarveperioodil Euroopa Liidu rahastust Ida- ja Kesk-Euroopale ning suunata raha sealt lõunapoolsematele riikidele nagu Hispaania ja Kreeka, kirjutab Financial Times.
Maksu- ja tolliameti (MTA) andmetel sõlmiti esimeses kvartalis kõik riigihangete ehituslepingud ehitusettevõtjatega, mille makstav keskmine töötasu oli vähemalt 70 protsenti valdkonna keskmisest.
Teisipäev, 24 Aprill 2018 11:32

Tagatise esitamine

Maksu- ja tolliamet annab ülevaate tagatisnõude määramisest, tagatise liikidest, ameti aktsepteeritud käendajatest ning riigi kasuks seatavast registerpandist ja hüpoteegist.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference