Ühiskond
Neljapäev, 22 Märts 2018 17:12

Jõustus geoblokeeringu keelustav määrus

22. märtsil jõustus üle-euroopaline geoblokeeringu keelustav määrus, mis ei luba kaupade ja teenuste müügil seada klientidele erinevaid müügitingimusi sõltuvalt nende kodakondsusest, elukohast või asukohast.
Euroopa ja kuus riiki eemaldatakse vähemalt ajutiselt USA president Donald Trumpi terase- ja alumiiniumitollide nimistust, ütles ühendriikide kaubandusametnik 22. märtsil.
Justiitsministeerium tuletab kõigile huvide deklaratsiooni esitama kohustatud ametiisikutele meelde, et deklaratsioonid tuleb esitada iga-aastaselt mai lõpuks ja esmakordsetel deklarantidel nelja kuu jooksul kohustuse panemisest. Kohalike omavalitsuste ametiisikutest peavad deklaratsiooni esitama vähemalt kohaliku omavalitsuse volikogu liige, valla- või linnavalitsuse liige, osavalla või linnaosa vanem, valla või linna ametiasutuse juht. Deklaratsioon tuleb esitada elektroonselt e-maksuameti kaudu.
Eesti Panga värskest maksekeskkonna ülevaatest selgub, et aastaks 2020 peaksid kõik makseterminalid Eestis kommertspankade hinnangul olema viipemakse võimalusega. Tavapäraste makselahenduste kõrvale tekib Eestis järjest rohkem uuenduslikke lahendusi.
Euroopa Komisjoni president Jean Claude Juncker ütles 22. märtsil, et üleminek keskkonnasõbralikule majanduse ei saa toimuda ilma finantssektori toetuseta.
Neljapäev, 22 Märts 2018 11:09

Kohtutäituri esitatud sunnirahahoiatus

Olen tööandja ning sain mitu kirja kohtutäiturilt, mis on seotud töötaja sissetuleku arestimisega. Sain ka sunniraha hoiatuse. Arestimisaktis on kirjas, et sissetulekut ei arestita, kui see on väiksem kui kuupalga alammäär. Aga kui see on kuupalga alammääraga võrdne? Kuidas ma pean tegutsema, kui töötaja saab miinimumpalka? Kas tohib kinni pidada kohtutäituri nõutud summasid?  Töötaja on rahvusvaheline autojuht ja saab ka päevaraha. Kas päevaraha loetakse ka sissetulekuks?

Türi kultuurikeskuses toimub neljapäeval töötukassa eestvõttel Kesk-Eesti töö- ja karjäärimess, kus on töötukassa Järvamaa osakonna juhataja Eha Tasangu sõnul osalemas 24 tööandjat kaugelt üle 100 töökohaga.
Ettevõtlusküla selgitab Eesti lastele läbi mängulise õpetamise, kuidas olla ettevõtluses edukas, kuidas majandus toimib ja kuidas rahaga tulemuslikult ümber käia. Ettevõtte tegevjuht Evelin Rätsep räägib, kuidas ja miks nad seda teevad ning mismoodi teha ühiskonnale head, olles samas ka äriliselt kasumlik.
Riigikogu kiitis 21. märtsi istungil heaks valitsuse algatatud riigivaraseaduse muutmise seaduse, mis on seotud AS-i Tallinna Sadam ja AS-i Enefit Green aktsiate börsil noteerimise ettevalmistamisega.
Neljapäev, 22 Märts 2018 09:21

SEB hakkas pakkuma autolaenu

SEB hakkas tänavu märtsikuus pakkuma autolaenu võimalust, mille eesmärk on pakkuda selliste autode finantseerimist, mis ei kuulu klassikalise liisingu teenuse alla.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference