Tööõigus ja tööturg
Esmaspäev, 03 Detsember 2018 16:32

Kas tööandja tohib töötajaid filmida?

Töösuhetes kaamera kasutamisel on mõistlik vanasõna kohaselt enne üheksa korda mõõta, kui lõpuks lõigata. Info kogumisel töösuhetes tuleb alati jälgida eesmärgipärasuse ja minimaalsuse põhimõtet, kirjutab Andmekaitseinspektsioon.
Esmaspäev, 03 Detsember 2018 16:19

Üüritehingute maksukäsitlus

Tulumaksuseaduse (edaspidi – TuMS) § 6 1lõige 1 sätestab, et tulumaksuga maksustatakse üür, rent, tasu hoonestusõiguse seadmise ja reaalkoormatise talumise eest ning seadusest või tehingust tuleneva eseme kasutamise piirangu talumise eest saadud muu tasu.

Esmaspäev, 03 Detsember 2018 16:10

Üüritehingute maksukäsitlus

Tulumaksuseaduse (edaspidi – TuMS) § 16 lõige 1 sätestab, et tulumaksuga maksustatakse üür, rent, tasu hoonestusõiguse seadmise ja reaalkoormatise talumise eest ning seadusest või tehingust tuleneva eseme kasutamise piirangu talumise eest saadud muu tasu.

Tänasel istungil arutas riigikogu sotsiaalkomisjon pensionikindlustuse seadust muutvat eelnõud ning otsustas pensionivalemit, mis oleks hakanud kehtima 2037. aastast.

Krediidiinformatsiooni ja infoteenuste ettevõtte Creditinfo Eesti uuringust selgub, et Eesti ettevõtete summaarne müügitulu kasvas 2017. aastal 11,1 protsenti, ulatudes 60,2 miljardi euroni.

3. detsembril jõustub Euroopa Liidu määrus, millega keelatakse tarbijate asukohapõhine diskrimineerimine. Lihtsustatult öeldes on geoblokeeringu näol tegemist olukorraga, kus tarbijale keeldutakse internetis asju müümast või teenuseid osutamast seoses sellega, milline on tarbija kodakondsus, millises riigis on tema elukoht või asukoht. Alates tänasest on selliste piirangute tekitamine liidu siseselt keelatud.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference