Maksud ja raamatupidamine
2018. aastal sõltub teie sissetulekust maksuvaba tulu summa. Kuna teie sissetuleku suurenedes maksuvaba tulu summa väheneb, siis on oluline teada, kuidas mõjutavad töötasu, pension, toetused ja teised tulud teie maksuvaba tulu suurust. Teades oma 2018. aasta sissetulekuid, on teil juba jooksva aasta sees võimalus maksuvaba tulu arvesse võtta õiges summas ja vältida seeläbi tulumaksu juurdemaksmist 1. juuliks 2019.
Eesti juhtimisel leppis Euroopa Liidu Nõukogu kokku järeldused salasigarettide ja illegaalsete tubakatoodete vastases võitluses. Samuti kinnitati Euroopa Liidu tollikoostöö plaan, kus üheks peamiseks prioriteediks on võitlus aktsiisikaupade alaste pettustega, eelkõige salasigarettide tootmise ning mineraalõlide ebaseadusliku käitlemisega seotud kuritegevus.
Riigikogu ei jõudnud teisipäevasel istungil alkoholi-, tubaka-, kütuse- ja elektriaktsiisi seaduse muutmise eelnõu esimese lugemiseni, millega plaanitakse vähendada veebruaris jõustuvat aktsiisitõusu poole võrra.
Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Mait Palts saatis koos tööstussektori esindajatega riigikogu keskkonnakomisjonile kirja, kus palutakse peatada jäätmeseaduse eelnõu menetlus ja oodata ära Euroopa Liidu (EL) jäätmedirektiivi ning pakendi- ja pakendijäätmete direktiivi muudatused.
Teisipäev, 12 Detsember 2017 14:32

LHV Connecti kasutab juba pea 1000 ettevõtet

LHV Connect on API ehk rakendusliidestus, mis ühendab nüüd juba 1000 ettevõtte süsteemid, näiteks majandustarkvara, LHV pangateenustega.
Eesti leibkondade maksekäitumise uuringu kohaselt ei ole Eesti elanike maksekäitumine ning sularaha ja pangakaardi kasutamine viimasel viiel aastal märgatavalt muutunud.
2018. aasta jaanuaris jõustub ka muudetud KMS-i § 30 lg 7, mis näeb ette, et sõiduauto soetamisel tekib 100-protsendiline sisendkäibemaksu mahaarvamise õigus juhul, kui sõiduautot kasutatakse kahel järjestikusel aastal üksnes töösõitudeks. Kui kasutusotstarve kahe aasta jooksul kas või korra muutub, tuleb 50% maha arvatud sisendkäibemaksust riigile tagasi maksta. Hetkel kehtiv säte näeb ette, et maha arvatud sisendkäibemaksu korrigeeritakse sellisel juhul proportsionaalselt kahe aasta arvestuses, võttes arvesse erakasutuse osatähtsust.
Kui tagatisnõuete karmistamine viib väikeste kütusefirmade sulgemiseni, tabab see kõige valusamalt Eesti põllumehi ja maapiirkondade elanikke, ütles riigikogu maaelukomisjoni esimees Aivar Kokk.
Eestis oli tänavu III kvartalis 12 700 täitmata töökohta, mis statistikaameti andmeil on viimase üheksa aasta rekord. Laiemat pilti vaadates tekib aga küsimus, kas ei hakka meie niigi napp töötajaskond senisest veel rohkem piiri taha liikuma, sest suurem osa arenenud riikidest vaevleb samuti tööjõupuuduse käes. Ja see on alles algus.
Teisipäev, 12 Detsember 2017 10:38

Kas Eesti on uus Soome?

Kui eestlane ostab laevapileti, siis muutub ta poole tootlikumaks ning hakkab ligi kolm korda kõrgemat palka teenima. On see Soome lahe lainetuse müstiline mõju?

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference
430824810 430800019636154 7356040320163199917 n255