14.05.2018 Esmaspäev

2018. aasta vabaühenduste majandusliku elujõulisuse arenguhüppe taotlusvoor

Toetame projekte, mis keskenduvad vabaühenduse majandusliku elujõulisuse suurendamisele, saavutamaks ühenduse eesmärkide elluviimisel olulise arenguhüppe. Projekti tulemusena peab olema näha, kuidas läbi finantsvõimekuse kasvu suudab ühing paremini oma eesmärke saavutada, mille hindamiseks/mõõtmiseks on projektis seatud konkreetsed indikaatorid.


See, milliste majanduslikku elujõulisust suurendavate võimekuste arendamisele projektis keskendutakse, on taotleja enda otsustada. Tuge saab küsida näiteks oma finantsvõimekuse arendamiseks, mis võib tähendada teenuse osutamise/toote pakkumisega alustamist ja edasiarendamist. Samuti sobivad projektid, mis keskenduvad annetuste kogumise ja tulu teenimise läbimõtlemisele ja käimalükkamisele.


 Taotlemise tingimused
 Toetuse taotleja saab olla vähemalt üheaastane avalikes huvides tegutsev mittetulundusühing või sihtasutus, kes ei ole avaliku sektori ega äriühingute valitseva mõju all. Samuti ei toeta me selles voorus taotlejaid, kes on toetust saanud KÜSKi 2017. aasta majandusliku elujõulisuse voorust (ME17).

Taotlemisel on kaks eeldust, mis tähendab korralikku eeltööd:

    tuleb analüüsida ühingu praeguseid eesmärke ning mõelda, milliste indikaatorite abil nende täitmist täna mõõdate, millisel tasemel olete ja kuhu lähiaastaga jõuda tahate;
    tuleb teha põhjalik analüüs oma arenguvajadustest ja kokkuvõtte sellest peab ära tooma taotlusvormis. Arenguvajaduste analüüsist peaks muu hulgas tulema välja, miks on ühingu jaoks oluline tegeleda just finantsvõimekusega.

Toetusi anname kokku 310 000 eurot (piirkondlikele 145 000 eurot ja üleriigiliselt/rahvusvaheliselt tegutsejatele 165 000 eurot). Toetust saavad küsida:

  1.  Piirkondlikult tegutsevad ühingud kuni 12 000 eurot projekti kohta
  2. Üleriigiliselt rahvusvaheliselt tegutsevad ühingud kuni 15 000 eurot projekti kohta


Omafinantseering peab olema vähemalt 5% ja seda rahalises vormis. Vabatahtlikku tööd ja partnerite muud panust saab kirjeldada taotlusvormis. Toetame ka soetusi, investeeringuid, ehitus- ja remonditöid, mis otseselt projekti eesmärgi saavutamisele kaasa aitavad.

Projekt tuleb ellu viia ajavahemikul 1. september 2018 – 31.oktoober 2019. Projekt peab kestma minimaalselt 8 kuud, et oleks võimalik hinnata projekti tulemusi.
Taotlusvormid

TINGIMUSED
TAOTLUSVORM
EELARVEVORM
Juhis projekti ettevalmistamiseks ja vormistamiseks (sisaldab mh viiteid abimaterjalidele ühingu eesmärkide saavutamise mõõtmiseks ja arenguvajaduste kaardistamiseks)

Oma projekti kvaliteetsust ja taotlusvooru tingimustele vastavust saab hinnata iseseisvalt projektide hindamiskriteerimide tabeli abil.

Tähtaeg

Taotluste esitamise tähtaeg on 5. juuni 2018 kell 15.00.
NB! Kellaaeg on oluline, hilinejaid me kahjuks ei arvesta.

Palume saata taotlus ja eelarve kas digitaalselt allkirjastatuna aadressile See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud. või paberkandjal allkirjastatuna SA Kodanikuühiskonna Sihtkapital kontorisse (allkirjastamata koopia tuleb lisaks saata e-postiga) aadressil Toompuiestee 33a, 10149, Tallinn.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference
430824810 430800019636154 7356040320163199917 n255