Saata printerisse

Elroni kollektiivlepinguga suurenevad raudteelaste palgad 10 protsenti

Elron ja raudteelaste ametiühing sõlmisid neljapäeval kollektiivlepingu, mille tulemusel tõusevad raudteelaste töötasud sel aastal 6 kuni 10 protsendi võrra.

Kollektiivlepinguga lepiti kokku töötajate põhipalga tõusus ning teistes töötasu muudatustes. "Meil on hea meel, et oleme saavutanud kooskõla ettevõtte vajaduste ja võimaluste ning töötajate soovide vahel. Hoolime oma töötajatest ja peame nende rahulolu esmatähtsaks," ütles Elroni kaubamärki kasutava riigifirma Eesti Liinirongid juhatuse liige Riho Seppar pressiteate vahendusel.

Sõlmitud kollektiivleping on töötajate ja tööandja vaheline kokkulepe, kus on ära fikseeritud töö, puhkuste ja toetustega seonduvad sätted. Palgamuudatuste osas fikseeriti leppes raudteetöötajate põhipalga 6-10 protsendi suurune tõus 2019. aastal.

Eesti Raudteelaste Ametiühingu juhatuse esimehe Oleg Tšubarovi sõnul on aasta alguses lepingu sõlmimine positiivne kogemus. "Läbirääkimised olid konstruktiivsed ja kindlasti toob kokkulepe töötajatele head tulemust," sõnas Tšubarov.

Elroni ja ametiühingu vaheline kollektiivleping sõlmiti aastaks. Detsembris sõlmisid raudteelased kollektiivlepingu ka Eesti Raudteega, mille kohaselt kerkisid ainult osade töötajate palgad ja seda 5 protsendi võrra.