Saata printerisse

Autolevi soovib Soome järel siseneda ka Rootsi ja Leedu turule

Soome turul äri laiendamiseks kuni 225 000 eurot kaasav autorenditeenus Autolevi plaanib lähiaastatel jõuda ka Rootsi ja Leedu turule.

Lisaks riikidele, kus Autolevi juba tegutseb, on idufirmal plaanis järgneva nelja aasta jooksul ka laiendada oma tegevust Rootsi ja Leetu, rääkis Autolevi juht Tauri Kärson BNS-ile.

"Rootsis ja Põhjalas tervikuna on jagamismajanduse teenused nagu sõidujagamine ja Airbnb populaarsed, samuti on seal aktiivne autojagajate kogukond, kes oleksid potentsiaalsed Autolevi teenuse kasutajad," ütles ta.

Soome turule laienemise kohta märkis Kärson, et kui Eestis on autojagamine hoogsalt käima läinud, siis Soome turg, mis on märgatavalt suurem, on firmae jaoks veel paljuski kasutamata potentsiaal.

Eestlased rendivad Autolevist juhi sõnul auto, sest hinna-kvaliteedi suhe on turupõhiselt paigas ja teenust on lihtne kasutada. "Soomlaste jaoks on vaat et isegi tugevam argument keskkonnasääst, mille autojagamine suudab tuua. Mida rohkem kasutame ja jagame olemasolevaid sõidukeid, seda vähem on saastet, liiklusummikuid ja pidevaid parkimisprobleeme," lisas ta.

Autolevi kaasab praegu raha idufirmade osaluste müümise-vahetamise keskkonnas Funderbeam, kus ettevõte on sihiks seadnud 75 000 kuni 225 000 euro kaasamise. Selle vastu saavad sündikaadiinvestorid kokku vastavalt 11,11 kuni 27,27 protsendi suuruse osaluse.

Kui Autolevi vastu tuntakse huvi soovitud määra alumises otsas ehk 75 000 eurot, plaanib firma summa eest arendada välja jätkusuutliku äri Eestis, eesmärgiga kasvatada 2019. aasta detsembriks kuukäivet 50 protsenti. Lisaks soovib firma miinimumsumma eest saavutada Soome turul märkimisväärse turuosa, eesmärgiga teenida 2019. aasta juuliks 10 000 eurot.

Kui huvi tuntakse aga maksimummääras ehk 225 000 euro eest, soovib firma saavutada Soome turul 2019. aasta juuliks kokku 150 000 eurot ning Läti turul 50 000 poolaastakäivet renditeenuste vallas.