Saata printerisse

Inbanki üheksa kuu kasum vähenes 6,3 miljonile eurole

Inbank üheksa kuu kasum vähenes mullusega võrreldes 14,4 protsenti 6,3 miljonile eurole, kuid panga laenu- ja hoiuseportfellid on aastavõrdluses enam kui kahekordistunud.

Kolmandas kvartalis teenis pank 1,5 miljonit eurot puhaskasumit, mida on 2,3 protsenti vähem kui mullu, teatas Inbank börsile.

Kvartali lõpuks ulatus Inbanki laenuportfell 199,5 miljoni ning hoiuseportfell 187,2 miljoni euroni. Aastases võrdluses kasvas Inbanki laenuportfell 130,9 protsenti ja hoiuseportfell 139,1 protsenti.

"Aasta esimese üheksa kuuga väljastas Inbank laene mahus 142,9 miljonit eurot, mis oli 68,4 protsenti rohkem kui eelmisel aastal samal ajal. Jätkuvalt olid tulemused head Eestis, Lätis ja Leedus ning töö Poola filiaalis hakkas tooma esimesi käegakatsutavaid tulemusi," ütles Inbanki juhatuse esimees Jan Andresoo börsiteate vahendusel.

Krediiditoodete müügimaht aasta esimesel üheksal kuul oli Eestis 52,5 miljonit, Lätis 29,9 miljonit, Leedus 54,8 miljonit ja Poolas 5,7 miljonit eurot.

"Inbanki ülegrupilise riskiüksuse juhiks ja viiendaks juhatuse liikmeks sai augustis pikaajalise panganduskogemusega Ivar Kallast. Eesti äriüksust asus septembris juhtima kahekümneaastase tippjuhtimise kogemusega Margus Kastein ja lisaks liitus meiega Playtechi pikaajaline personalijuht Martina Põldvere," sõnas Andresoo.

Hoiuseid kaasas Inbank üheksa kuuga 107,6 miljoni euro väärtuses: Saksamaalt 87,9, Eestist 13,8 ja Poolast 5,9 miljonit eurot.

Aastal 2015 pangana tegutsemist alustanud Inbank pakub teenuseid oma internetipanga ja partnervõrgustiku kaudu. Inbank tegutseb Eesti, Läti, Leedu ja Poola tarbijafinantseerimise turul. Lisaks kaasatakse rahvusvahelisi hoiuseid Saksamaa ja Austria turult.