24.10.2018 Kolmapäev

Apteekide omandipiirangu kaotamise eelnõu läbis esimese lugemise

Riigikogus läbis esimese lugemise Reformierakonna esitatud ravimiseaduse muudatuste eelnõu, mis kaotaks apteekide omandipiirangu.

Reformierakondlase Hanno Pevkuri sõnul soovis koalitsioon esialgu eelnõu menetlusest küll välja hääletada, kuid seda esitades tehti vale ettepanek.

"Sisuliselt tähendab see, et vaatamata koalitsiooni soovile pea liiva alla peita ja riskida enam kui 50 apteegi sulgemisega järgmise aasta suvel, arutab riigikogu apteekide omandipiirangute kaotamist edasi. 3-4 aastat tagasi tehtud apteegituru muudatused ei ole oma eesmärki sisuliselt täitnud. Lisaks pikemaajaline mõju, kus omandile piirangu seadmine võib sundida veelgi suuremat hulka apteeke oma tegevust lõpetama. Enam kui 50 apteegi sulgemine on eriti valulik näiteks Ida-Virumaal, kus sulgemise oht on ligi pooltel tegutsevatest apteekidest,“ rääkis Pevkur.

Seejuures avaldas ta ka lootust, et eelnõuga jõutakse ka teise ja kolmanda lugemiseni.

Seaduse eesmärk on kaotada apteekide omandipiirang, mille kohaselt peab alates 2020. aasta 1. aprillist apteegi tegevusloa omaja enamusosalus kuuluma proviisorile, kes on vähemalt ühes endale kuuluvas apteegis juhatajaks.

Ühtlasi soovitakse tunnistada kehtetuks keeld, mille kohaselt ei või üldapteegi tegevusluba omava eraõigusliku juriidilise isiku osanikuks, aktsionäriks või liikmeks olla lisaks seni piiratud isikute ringile ka ravimite hulgimüügi tegevusloa omaja.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference