22.10.2018 Esmaspäev

Särgava: puudulik seadus lubab võõrastel korteriühistuid üle võtta

Tallinna volikogu revisjonikomisjoni juhi Helve Särgava sõnul on puudulik seadustik põhjustanud paljude korteriühistute liikmetes hirmu, sest seadusandja ettenägematus lubab pahaaimamatuid ühistuid võõrastel üle võtta ning võib jätta korteriomanikke koduta.

Särgava poole pöördub aina kasvav arv Tallinna korteriühistuid, teatas sotsiaaldemokraatide pressiesindaja reedel BNS-ile. Liialt lõtv regulatsioon ning linna hoolimatu mitteeluruumidest eluruumide tegemine on loonud pinnase, kus vastu omanike tahtmist on võimalik korteriühistule liigseid finantskohustusi võtta.

"Paistab, et seaduse kirjutajad ei ole piisavalt kaugele ette vaadanud ning pole kuritarvitamise riski suutnud õigesti hinnata. Selle tulemusena kannatavad pahaaimamatud korteriomanikud, kes oma ühistu üle kontrolli kaotavad," ütles Särgava.

"Kui ühistu üldkoosolekule ei tule esimesel korral kvoorumi jagu inimesi kohale, on teisel koosolekul liigkerge juhatust võõraste inimestega mehitada, sest teine koosolek on otsustusvõimeline olenema kohaletulnute arvust. See tähendab, et piisab ühest korteriomanikust," sõnas Särgava.

"Uus juhatus saab omakorda sama skeemi kasutades kergekäeliselt korteriomanikele soovimatuid kohustusi ja laene võtta. Ühistu võlad nõutakse sisse korteriomanikelt. Selle tulemusena satuvad just eakad ja vähemkindlustatud korteriomanikud makseraskustesse ning võivad riskida kodu kaotamisega," rääkis Särgava.

Särgava hinnangul on probleem aina süvenev ning mõjutab üha suuremat hulka Tallinna korteriomanikke. „Mitte keegi ei peaks kartma oma kodust ilma jäämist kellegi teise pahatahtliku käitumise pärast," ütles ta.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference