18.10.2018 Neljapäev

Ross: Baltimaade väärtpaberite turud võiksid rohkem lõimuda

Baltimaade väärtpaberite turud võiksid toimida võimalikult sarnaste reeglite järgi – see aitaks elavdada nõudlust ja tuua piirkonda rohkem investeeringuid, ütles Rahandusministeeriumi asekantsler Märten Ross rahvusvahelisel investorite konverentsil Londonis.

“Oleme tugevamad koos, kui järgime ühiseid reegleid,” sõnas Ross. “Üleilmastumine ja teised välisturgude trendid pakuvad väiksematele börsidele ja teistele kapitaliturgudele küll väljakutseid, kuid ka võimalusi. Eesti loodab, et hea koostöö kõigi Baltimaade vahel aitab meil oma tugevuste toel välja arendada hästi toimiva kohaliku kapitalituru.”
 
Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupanga (EBRD) peakontoris toimuva konverentsi “Pan-Baltic Capital Market” avavad Euroopa Komisjoni asepresident Valdis Dombrovskis ja EBRD esimene asepresident Jürgen Rigterink.
 
Läti rahandusminister Dana Reizniece-Ozola ja Leedu abirahandusminister Migle Tuskiene osalevad koos asekantsler Märten Rossiga paneeldiskussioonis, mis on pühendatud Baltimaade makromajanduslikele väljavaadetele ja kapitalituru arendamise algatustele.
 
Konverentsi korraldavad Baltimaade saatkonnad koos EBRD, mõttekoja NewFinancial ja mõjuka Briti finantssektori esindusorganisatsiooniga The CityUK.

Hiljuti valmis EBRD ja Euroopa Komisjoni toel Eesti kapitalituru diagnostikaprojekt, mis tõi välja siinset kapitaliturgu enim mõjutavad kitsaskohad ja pakub lahendusettepanekuid nende kõrvaldamiseks.
 
EBRD hinnangul võib Eestist saada kapitaliturgude arendamisel teerajaja. Tallinna Sadama hiljutine börsiletulek oli edulugu ja positiivne signaal kogu regioonile. Selle eeskuju järgides võiks võlakirja- ja aktsiaturule siseneda järgmised era- ja riigiettevõtted.
 
See looks kohalikele elanikele muu hulgas võimaluse osaleda juhtivate ettevõtete edukas toimimises. Ettevõtetele pakub tugev kapitaliturg jällegi mitmekesiseid võimalusi kapitali kaasamiseks, tugevdab kaubamärkide tuntust ja ettevõtete juhtimist ning pakub investoritele uusi investeerimisvõimalusi.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference