24.09.2018 Esmaspäev

Taani justiitsminister avaldas kahetsust Danske pangas toimunu kohta

Justiitsminister Urmas Reinsalul oli 24. septembril telefonivestlus Taani justiitsminister Søren Pape Poulseniga, vestluse käigus andis Taani justiitsminister ülevaate, milliseid täiendavaid samme rahapesu tõkestamiseks plaanib Taani riik tulevikus astuda ning avaldas kahetsust Danske pangas juhtunu kohta.

Vestluses tõdesid mõlema riigi justiitsministrid, et oluline on mõlema riigi prokuratuuri koostöö ning et tõe tingimusteta tuvastamine on rahandussüsteemi usaldusväärsuse huvides. Eesti justiitsminister rõhutas, et prokuratuuri uurimispädevuses on juhtumi üksnes karistusõiguslik olemus, teatas justiitsministeerium.

Urmas Reinsalu sedastas, et Danske panga tellimusel koostatud raportit ei saa käsitelda erapooletu allikana ning paljudele küsimustele sealt vastuseid ei saa. Eesti justiitsminister tundis huvi, et kui Eesti valitsus moodustaks riigi poolse uurimiskomisjoni Danske panga rahapesu juhtumite asjaolude tuvastamiseks, siis kuidas suhtuks sellesse Taani justiitsministeerium. Taani justiitsminister kinnitas, et kui Eesti sellise komisjoni moodustaks, teeks Taani riik kindlasti igakülgset koostööd.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference
430824810 430800019636154 7356040320163199917 n255