Saata printerisse

Eesti inflatsioon oli augustis euroala kiireim

Eesti inflatsioon oli augustis 3,5 protsendi juures euroala kiireim; euroalal tervikuna oli aastaseks inflatsiooniks 2 protsenti, võrreldes juuli 2,1 protsendiga.

Eesti 3,5-protsendisele inflatsioonile järgnesid 2,9 protsendiga Slovakkia, 2,8 protsendiga Läti ja 2,6 protsendiga Prantsusmaa. Aeglaseim oli inflatsioon euroalal 0,9 protsenti Iirimaal ja Kreekas ning 1,4 protsenti Soomes. Alla keskmise taseme jäid veel ka Itaalia, Küpros, Leedu ja Saksamaa.

Kõige enam panustas euroala inflatsiooni augustis 0,87 protsendipunkti energia, millele järgnesid 0,59 protsendipunktiga teenused, 0,48 protsendipunktiga toidu-, alkoholi- ja tubakakaubad ning 0,09 protsendipunktiga tööstuskaubad peale energia, selgub Eurostati andmetest.

Võrreldes juuliga kiirenes Eesti inflatsioon 0,2 protsendipunkti ja Läti inflatsioon 0,1 protsendipunkti. Leedus aeglustus see aga 0,5 protsendipunkti 1,8 protsendile.

Euroopa Keskpanga (ECB) rahapoliitika üheks eesmärgiks on hoida inflatsioon 2 protsendi lähedal ent sellest piirist allpool.