31.08.2018 Reede

Euroala inflatsioon aeglustus 2 protsendile

Euroala aastane inflatsioon aeglustus augustis 0,1 protsendi võrra 2 protsendile, ületades samas endiselt Euroopa Keskpanga (ECB) eesmärki, mis on 2 protsendi lähedal, aga jääb sellest piirist allapoole.

Baasinflatsioon aeglustus samuti 0,1 protsenti 1 protsendile, selgub Eurostati kiirhinnangust.

Energia kallines augustis 9,2 protsenti võrreldes juuli 9,5 protsendiga; toit, alkohol ja tubakakaubad 2,5 protsenti ehk samapalju kui juulis; teenused 1,3 protsenti võrreldes juuli 1,4 protsendiga ja tööstuskaubad peale energia 0,3 protsenti võrreldes juuli 0,5 protsendiga.

ECB rahapoliitika üks eesmärk on hoida inflatsioon tasemel, mis on 2 protsendi lähedal, ent jääb sellest piirist allapoole. Juulis kiirenes euroala aastane inflatsioon 2,1 protsendini eelmise kuu 2 protsendilt.

Juunis teatas ECB, et vähendab inflatsiooni toetamiseks käivitatud varaostuprogrammi septembris poole võrra 15 miljardile eurole kuus ning aasta lõpus lõpetab programmi, seda juhul, kui inflatsioon jätkab praegusel kursil. Samuti viidati, et praegused madalad intressimäärad võivad tõusta tuleva aasta sügisel.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference