Saata printerisse

MTA tuvastas Saaremaal ja Muhumaal 11 registreerimata töötajat

Maksu- ja tolliameti (MTA) töötajad külastasid juunis ja juulis Saaremaal ning Muhumaal kohvikuid, turul kauplejaid ja ehitusobjekte. Kontrolliti 34 äriühingu ja ühe füüsilisest isikust ettevõtja töötajate registreerimist ning võimalikku ümbrikupalga maksmist. Registreerimata oli 102 töötajast 11.

MTA maksuauditi üksuse juhi Airi Lepassare sõnul olid ehitusobjektide töötajad kõik registreeritud, kuid toitlustussektoris leiab siiski töötajaid, kellele ei tehta ametlikke väljamakseid. „Ka töötajad ise peaksid arvestama, et ümbrikupalka saades ei laiene neile riigi poolt pakutavad sotsiaalsed garantiid,“ selgitas Lepassar.

Ühes kohvikus registreeriti kolm töötajat samal ajal, kui MTA ametnikud teisi kohti külastasid. Täiendavalt registreeriti juba kontrollitud söögikohtades samal päeval veel 11 töötajat. „Jätkuvalt on probleeme hooajatööliste registreerimisega, kes tihti kantakse registrisse tagasiulatuvalt. Selliste ettevõtete maksudeklaratsioonid vaatame kindlasti üle ja hindame töötajate keskmist palgataset. Kui rikkumised on tõsised ja ettevõte ei paranda maksudeklaratsioonis leitud vigu, siis jätkame juba põhjalikuma maksumenetlusega,“ ütles Lepassar.

MTA alustas juulis ümbrikupalga vastase teavituskampaaniaga, et juhtida senisest veelgi rohkem tähelepanu ümbrikupalkade riskidele ning ohtudele.