Saata printerisse

Ilmus ajakirja Raamatupidamisuudised neljas number (nr 4, 2018)!

Meil on rõõm teatada, et ilmunud on ajakirja Raamatupidamisuudised uus, 2018. aasta neljas number. Toimetus sai uued numbrid kätte ja peagi jõuavad need lugejateni!

Sellesuvises ajakirjanumbris annab rahandusministeeriumi maksupoliitika osakonna peaspetsialist Inga Klauson rubriigis „Aktuaalne“ ülevaate tulumaksuseaduse muutmise seaduse eelnõust, millega võetakse üle nõukogu direktiiv (EL) 2016/1164, mis näeb ette Euroopa Liidu siseturu toimimist otseselt mõjutavate maksustamise vältimise viiside vastased eeskirjad.

Justiitsministeeriumi eraõiguse talituse nõunik Kärt Karus teeb rubriigis "Õigus" kokkuvõtte ministeeriumi poolt selle aasta mais kooskõlastusele saadetud äriseadustiku muutmise eelnõust, millega lihtsustatakse välisresidentide investeerimist Eesti äriühingutesse.

Vandeaudiitor Stella Zdobnõh kirjutab raamatupidamise sise-eeskirja koostamise põhimõtetest, viidates eeskirjade enamlevinud puudustele ja selgitades, missugune info on ettevõtte jaoks tegelikult oluline.

Vandeaudiitor Toomas Villems selgitab väljaspool Eestit toimuva äritegevuse kajastamist raamatupidamises.

Äriühingu likvideerimisega seotud maksuaspekte käsitleb Marisetti juhtiv maksukonsultant Tõnis Jakob.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi majandusarengu osakonna strateegianõunik Sigrid Rajalo ja peaspetsialist Rami Morel annavad ülevaate majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi poolt juunis avatud tööstuse digiteerimise ja automatiseerimise diagnostika toetusmeetme sihtrühmast ja meetmega taotletavatest eesmärkidest, tutvustades samuti tänavuse suve jooksul EAS-i kaudu avada plaanitavat toetusmeedet tööstusettevõtete tootearendusriski maandamiseks.

Töölepingulisest suhtest tekkinud vaidluste lahendamise erinevaid võimalusi käsitleb NJORD Advokaadibüroo vandeadvokaat Katrin Sarap, selgitades, mille poolest sarnanevad ja erinevad vaidluste lahendamine kohtuväliselt ehk töövaidluskomisjoni kaudu ja kohtumenetluse teel.

Tulundusühistu Tuleva asutaja ja Tuleva pensionifondide juht Tõnu Pekk aga kirjutab sellest, mida arvestada pensioni II ja III samba fondidesse investeerimisel. Artiklis antakse ülevaade fondi valiku põhimõtetest, samuti investeerimisriskidest ja riskide maandamise võimalustest.

Lugejate küsimustele vastavad Maire Otsus-Carpenter, Vadim Donchevski, Anton Mullo, Tatjana Kalin, Keijo Lindeberg, Epp Lumiste, Mikk Tereping ja Triin Ahveldt.

Nagu tavaliselt, teeb huvitavatest kohtulahenditest ülevaate jurist Martina Proosa.

Olulisemaid seadusemuudatusi tutvustab Advokaadibüroo LINDEBERG jurist Helena Noot.

Kasulikku lugemist ja kaunist suve!

Kui Te ei ole veel jõudnud selleks aastaks ajakirja Raamatupidamisuudised tellida, saate seda teha SIIT.

Sisukord

UUDISED

  • Eestist ja mujalt
  • Profiblogi    1

SEADUSED JA MÄÄRUSED

  • Ülevaade seadustest. Helena Noot     
  • Uusi normatiivakte    

AKTUAALNE

RAAMATUPIDAMINE

Ei ole vaja mõelda stampides. Stella Zdobnõh     

PRAKTIKUM

Kinnisvaraäri Lätis. Toomas Villems   

MAKSUD

Äriühingu likvideerimine. Tõnis Jakob   

MAJANDUS

Riik aitab lisandväärtust suurendada. Sigrid Rajalo, Rami Morel      

ÕIGUS

Päästerõngas e-residentidele. Kärt Karus  

KOHTUPRAKTIKA

Vaikimine võib olla ka nõusolek. Martina Proosa  

ÄRIKESKKOND

Tulevik on teie kätes. Tõnu Pekk       

TÖÖSUHTED

Kust leida abi? Katrin Sarap   

VIS-A-VIS

Lugejad küsivad – autorid vastavad   

VARIA

Eneseksjäämise kunst. Helena Ojala