Saata printerisse

Maxima: teenindusettevõte tööjõuturul on olukord tavapärane

Jaemüügiketi Maxima Eesti kaubandusdirektori Marko Põderi sõnul on teenindusettevõte tööjõuturul olukord praegu suhteliselt tavapärane ning suvist tööjõuvajadust aitavad katta suvel lisaraha teenida soovivad koolinoored.

Põder ütles BNS-ile, et üldine seis sektoris on selline, et pea kõik ettevõtted on tavapärases positsioonis, kus alati võiks olla rohkem töökäsi ning seejuures saab tema sõnul töökoha valikul määravaks see, milliseid tingimusi suudab tööandja pakkuda.

Seejuures on Maxima Eesti kaubandusdirektori sõnul suvekuudel tavapärasest suurem vajadus uute töötajate järele, seda osalt seetõttu, et osa inimestest muudab suvekuudel oma tööharjumusi ja teeb lühiajalist kõrgemalt tasustatud tööd, ning teisalt seetõttu, et teatud piirkondades toob suvi kaasa märkimisväärselt suurenenud müügi, ning sellega kaasneb omakorda lisatöökäte vajadus.

Seetõttu teatas Maxima ka maikuu alguses, et värbab suveks kauplustesse tööle 350 vähemalt 16-aastast noort. Põder märkis, et ettevõte on praeguse seisuga Lõuna-Eesti piirkonnas huvi korral suveks valmis veelgi motiveeritud lisatööjõudu palkama.

Teisipäeval allkirjastasid Eesti Töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel  ja Maxima Eesti tegevdirektor Vygintas Šapokas koostööleppe, mille toel soovib jaekaubanduskett pakkuda tuge kõrge töötusega piirkondadele, vähenenud töövõimega ning päris alustavatele tööotsijatele.

Põderi sõnul on Maxima jaoks koostöö ja keeleõppe küsimus väga olulised. "Me tõesti ootasime koostöö võimalust ja initsiatiivi riiklikul tasandil, mille toel saame koos inimesi aidata," märkis ta.

Seejuures on Maxima kaubandusdirektori sõnul alati olnud avatud ida regiooni ja paljudele vene keelt kõnelevatele inimestele. "Me pole kunagi pidanud vajalikuks sulgeda vene keelt kõnelevatele inimestele ust keeleoskuse pärast. Miinuseks on see, et oleme sellepärast ka tähelepanu all, kuid teisalt on pluss see, et me aitame väga kõvasti kaasa tööhõive parandamisele üle kogu Eesti," rääkis Põder.

Töötukassa teatas tänavu mais, et tellib järgmisel neljal aastal Tallinnas, Harjumaal ja Ida-Virumaal ligi 11 miljoni euro eest eesti keele õpet, et parandada tööd otsivate inimeste eesti keele oskust ning valmistada inimesi ette eesti keele tasemeeksamiks.

Leedu päritolu Baltikumi jaekett Maxima tegi mullu 2,8 miljardit eurot käivet, mida oli 4,2 protsenti enam kui aasta varem. Eestis kasvas ettevõtte müügitulu 4 protsenti vastavalt 464 miljoni euroni.