Saata printerisse

Kinnisvarafirmad plaanivad kasvatada töötajate arvu ja käivet

Eesti Kinnisvarafirmade Liidu (EKFL) uuringu kohaselt on kinnisvaraettevõtete ootused tänavusele aastale positiivsed ning enamik ettevõtteid ootab elamispindade tehingute ja hindade kasvu.

Enamik küsitlusele vastanutest ootab elamispindade ostu-müügi-tehingute arvu ja hindade kasvu. "Tehingute arvu kasvu ootuse taga on aktiivne arendusturg. Aga ka nõudlus on tugev, sest tööjõuturul läheb töötajatel väga hästi," ütles EKFL-i juhatuse liige Tõnu Toompark pressiteate vahendusel. "See loob potentsiaali tehingute tegemiseks."

Nii elamispindade kui ka äripindade sektori üüritehingute osas prognoosivad kinnisvaraettevõtjad üksmeelselt tõusu. Küll on mõlema turusegmendi puhul rohkem neid, kes ootavad üürihindade paigalpüsimist või langust. "Kui pakkumist tuleb peale, peab see hindadele ja teenuse kvaliteedile mõju avaldama. Nii äri- kui ka elamispindade puhul on suurem surve kehvema kvaliteediga pindade osas, kust on üürnikel sama hinnaga võimalik paremale pinnale kolida," lisas Tõnu Toompark.

Positiivsed turuootused peaksid ettevõtjate arvates peegelduma ka ettevõtete tegevuses. Valdavalt oodatakse käibe ja töötajate arvu kasvu. Üle poole kinnisvaraettevõtetest plaanib suurendada töötajate arvu ja 70 protsenti loodab kasvatada käivet.

EKFL viib regulaarselt kaks korda aastas läbi kinnisvarasektori uuringut. Küsitlusele vastavad EKFL-i liikmed ja teised kinnisvaravaldkonna ettevõtete juhid ja tippspetsialistid.

EKFL on loodud 1994. aastal. EKFL on kinnisvara arenduse, vahenduse ja konsultatsioonidega tegelevate äriühingute ühendus. Liitu kuulub 59 kinnisvarasektori ettevõtet.