Saata printerisse

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks tõusis märtsis aastaga 2,9 protsenti

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi tõusis 2018. aasta märtsis võrreldes veebruariga 0,2 protsenti ja võrreldes eelmise aasta märtsiga 2,9 protsenti.

Tootjahinnaindeksit mõjutas märtsis eelmise kuuga võrreldes keskmisest enam hinnatõus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises ning kütteõlide tootmises, samuti hinnalangus joogi- ja metalltoodete tootmises, teatas statistikaamet.

2017. aasta märtsiga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnatõus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises, puidutöötlemises ning kemikaalide tootmises, samuti hinnalangus elektroonikaseadmete tootmises.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli 2018. aasta märtsis võrreldes veebruariga 0,4 protsenti ja võrreldes 2017. aasta märtsiga 1,5 protsenti. Eelmise kuuga võrreldes tõusis keskmisest enam elektrienergia, toormetsa ja farmaatsiatoodete hind, samal ajal langes metall- ja keemiatoodete hind.

Impordihinnaindeksi muutus oli 2018. aasta märtsis võrreldes veebruariga 0,2 protsenti ja võrreldes 2017. aasta märtsiga 1,9 protsenti. Eelmise kuuga võrreldes tõusis keskmisest enam põllumajandustoodete, paberi ja tekstiiltoodete hind, samas langes toormetsa, elektrienergia ja toiduainete hind.