Saata printerisse

Omavalitsused saavad toetust taotleda sotsiaalteenuste arendamiseks

11. aprillist on avatud taotlusvoor eakatele, erivajadustega ja toimetulekuraskustega inimestele ning nende pereliikmetele töölesaamist toetavate hoolekandeteenuste pakkumiseks. Euroopa Sotsiaalfond toetab kohalikke omavalitsusi kokku 7 miljoni euroga.


Innove tööelu keskuse juhi Ülle Luide sõnul on kohalikel omavalitsustel hea võimalus avanevast voorust toetust taotleda abivajajatele vajalike teenuste osutamiseks: „Projektide raames saab pakkuda näiteks koduhooldus- või tugiisikuteenust, käivitada päevahoiu või palgata isiklikud abistajad. Võrreldes eelmise taotlusvooruga on muutunud ka taotlemistingimused lihtsamaks ja omavalitsustele sobivamaks,“ nendib Luide ja ootab omavalitsuste esindajaid  infopäevadele, kus täpsemalt taotlemist tutvustatakse.
Taotlusvooru raames rahastatakse lähedaste hooldajate, eakate ning erivajadustega ja toimetulekuraskustega inimeste tööle saamist või seal jätkamist toetavate sotsiaalteenuste arendamist. Toetust võib saada koduhooldusteenuse, tugiisikuteenuse, isikliku abistaja teenuse, päevahoiu- või intervallhooldusteenuse arendamiseks ja osutamiseks.
Taotlusi on oodatud Innovesse esitama kohaliku omavalitsuse üksused või maakondlikud omavalitsuste liidud.

Taotlusvooru eelarve on kokku 7 000 000 eurot. Toetust saab taotleda 50 000 kuni 500 000 eurot projekti kohta. Toetuse osakaal on kuni 75% abikõlblikest kuludest, vähemalt 25 % tuleb omavalitusel panustada omaosalust.

Taotluste esitamine toimub struktuuritoetuse e-keskkonnas. Taotlusvooru viib läbi SA Innove koostöös Sotsiaalministeeriumiga. Taotluste esitamise tähtaeg on 12. juuni 2018 kl 17.00.
Huvilised on oodatud infopäevadele 26. aprillil Tallinnasse või 3. mail Tartusse
Täpsem teave ja infopäevale registreerumine Innove kodulehel.