Saata printerisse

Eesti inimeste mobiilsus tööturul kahe maakonna näitel

Jaanuari lõpus oli töötuna registreeritud 33 270 inimest, see moodustab 16-aastaste kuni pensioniealiste hulgast 5,2%. Registreeritud töötus on maakondades erinev. Näiteks jaanuaris oli registreeritud töötuse määr kõrgeim Ida-Virumaal (9,8%) ja madalaim Harjumaal (3,8%).

Toetus soodustab töökoha leidmist

Eesti Töötukassa maksab oma klientidele sõidukulude hüvitamiseks mobiilsustoetust eesmärgiga soodustada tööd otsivate inimeste suuremat liikuvust ja tõsta nende valmisolekut vastu võtta Eesti piires elukohast kaugemal asuv töökoht ja seeläbi lühendada töötuse kestust.

Mobiilsustoetust makstakse inimesele, kes on olnud töötuna arvel järjest vähemalt kuus kuud, ei ole leidnud sobivat tööd elukoha lähedal ja asub tööle töölepingu alusel või avalikku teenistusse oma elukohast vähemalt 30 kilomeetri kaugusele. Toetuse suurus on 0,10 eurot ühe kilomeetri kohta, kuid mitte rohkem kui 200 eurot kuus (toetuselt arvestatakse maha tulumaks). Toetust makstakse kuni neljal esimesel töötamise kuul alates tööle või teenistusse asumise kuupäevast.

Eelmisel aastal tehti ka Eesti–Läti piiriülese koostöö programmi INTERREG rahastamise otsus. See programm on suunatud töötajate värbamisele Lätist. Alates jaanuarist 2018 on võimalik taotleda rahastust tööandjatel, kelle tegevuskoht või juriidiline aadress on Valga vallas ja kelle juures töötab Valka piirkonnas elav inimene. Programm kestab kuni 31. juulini 2019.

Täismahus artiklit saate lugeda veebiajakirja Raamatupidamisuudised Pluss peagi ilmuvast esimesest numbrist.