Saata printerisse

Tallinnas saavad pensionärid pensionilisale juurde ka soodustusi

Alates 1. jaanuarist tõusis Tallinnas pensionilisa toetuse määr seniselt 76,70 eurolt 100 euroni, kuid Tallinn on sõlminud ka lepingud juriidiliste isikutega, kes pakuvad Tallinna linnale koostööd pensionäridele soodustuste andmiseks.

Abilinnapea Tõnis Mölderi sõnul on linna eesmärk teha pensioniealistele tallinlastele kättesaadavaks teenused ja kaubad, mis toetavad eakate igapäevast toimetulekut. „Pensioniealistele tallinlastele kaupade ja teenuste soodustingimustel pakkumine toimib tänasel kujul 2014. aastast. Eelmise aasta kestel pakkusid koostööpartnerid erinevaid soodustusi ligikaudu 50 000 inimesele ning kokku tehti ligi pool miljonit tehingut. See näitab, et soodustuste vastu on inimestel selge huvi ning on kindlasti abiks,“ sõnas Mölder.

Pensionilisa toetust maksti eelmisel aastal 92 733 isikule, aasta jooksul lisandus 4428 uut pensionilisa toetuse saajat.

Osaühing Euroapteek rakendab soodustust kõigilt apteegis müüdavatelt kaupadelt, välja arvatud retseptiga müüdavatelt ravimitelt ning kaupadelt, millele Euroapteek ise rakendab hinnaalandust, näiteks kampaaniatooted või muu selline. Soodustuse andmiseks vähendatakse kauba hinda 10 protsenti igalt ostult, kuid mitte rohkem kui viie euro ulatuses kalendrikuus ning 60 eurot kalendriaastas.

Pharma Holding OÜ ehk Südameapteek rakendab soodustust kõigilt apteegis müüdavatelt kaupadelt, välja arvatud retseptiga müüdavatelt ravimitelt ning kaupadelt, millele Südameapteek ise rakendab hinnaalandust, näiteks kampaaniatooted või muu selline. Soodustuse andmiseks vähendatakse kauba hinda 10 protsenti igalt ostult, kuid mitte rohkem kui viis euro ulatuses kalendrikuus ehk 60 eurot kalendriaastas.

Infotark AS ehk Büroomaailm rakendab soodustuse andmisel kauba hinna vähendamist viis protsenti kõigilt poes müüdavatelt kaupadelt , välja arvatud soodushinnaga müüdavatelt toodetelt, teenustelt ja kinkekaartidelt.

Fortuna Optika OÜ rakendab pensionilisa saaja nimele välja kirjutatud prillide müügil fikseeritud hinda või hinna vähendamist erinevate prillikomplektide puhul.

BestEst Invest OÜ ehk Rehvikaubamaja annab soodustust pensionilisa saajale, kes on kantud auto registreerimistunnistusele auto omanikuna või vastutava kasutajana. Soodustuse andmiseks vähendab müüja rehvide müügihinda viis protsenti, rehvivahetustööde hinda 20 protsenti ja autovaruosade müügihinda 30 protsenti.

Osaühing BCA Autoekspert annab soodustust pensionilisa saajale, kes on kantud auto registreerimistunnistusele auto omanikuna või vastutava kasutajana. Soodustuse andmisel vähendatakse auto kere- ja värvitööde ning hooldus- ja remonditööde hinda 10 protsenti ja autorendi teenuse hinda 10 protsenti. Telliskivi 57d  parklas vähendatakse parkimisteenuse tavahinda kalendrikuus nelja euro võrra, muidu tavahind 36 eurot ning päevas 50 sendi võrra, muidu tavahind kaks eurot.

Osaühing Larseg Consult osutab arvutiabi teenust kliendi kodus. Soodustuse andmiseks osutab teenust fikseeritud hinnaga 20 eurot tavahinnaga 25 eurot ühe teenuse väljakutse kohta.