17.07.2017 Esmaspäev

Kaitseministeerium toetab välisturgu sihtivaid firmasid 400 000 euroga

Kaitseministeerium kuulutas välja kaitsetööstuse arendusprojektide konkursi, et toetada välisturgudele pürgivaid Eesti ettevõtteid kuni 400 000 euroga.

Toetus on suunatud ettevõtetele, kes arendavad kaitsevaldkonnas uuenduslikke ja tehnoloogiamahukaid tooteid või teenuseid eksporditurgudele, märkis ministeerium pressiteates. Arendustoetuste konkursi kogusumma on kuni 400 000 eurot, mis jaguneb vähemalt kahe arendusprojekti vahel.

"Ootan aktiivset kaasalöömist, ootan Eesti kaitsetööstusettevõtete uusi edulugusid," lausus kaitseministeeriumi kaitseinvesteeringute osakonna juhataja Kusti Salm, kes juhib ühtlasi projektide hindamiskomisjoni.

Salmi hinnangul on viis aastat toiminud arendustoetuste programmist sündinud mitmed Eesti kaitsetööstuse arenguhüpped.

Kolmest suuremast eduloost üks on Milremi mehitamata roomiksõiduk, mille vastu on suur huvi nii USA kui ka Lähis-Ida turgudel. Teine on Threod Systemsi autopiloot väiksetele droonidele, mis on aidanud neil oma lennuvahendit müüa üle maailma. Kolmas aga on ELI välja töötatud multirootor-drooni seljakotiversioon, mis läheb kohe kasutusse Eesti riigipiirile ning võistleb oma klassi tegijatega Euroopa Liidu riikide hangetel.

Konkursi võitjatega sõlmib kaitseministeerium arendustoetuse lepingu, millega kaasneb võimalus koos kaitseväega oma tooteid või teenuseid testida ja arendada.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference