Saata printerisse

Tallinna Ettevõtlusamet: müügimaks ei ole vastuolus käibemaksudirektiiviga

http://www.sxc.hu/ Tallinna Ettevõtlusamet selgitas kolmapäeva õhtul, et advokaadibüroo Sorainen info müügimaksuga seoses valitsevast segadusest on ekslik.

Tallinna teatel on maksukohustuslaste pöördumiste arv maksuhalduri poole vähenenud minimaalseks ning ühtlasi on vähenenud huvi teabepäevade vastu, mis Tallinna hinnangul kinnitab, et esialgu võõrana ning arusaamatuna tunduva maksu arvestamine ei valmista maksumaksjale ületamatuid raskusi.

Ettevõtlusamet lükkab tagasi ka hinnangu, mille kohaselt on müügimaks vastuolus käibemaksudirektiiviga. "Müügimaks ei vasta käibemaksu põhitunnustele: maksu ei kohaldata kõikide kaupade ja teenuste suhtes; maksu ei nõuta sisse igas tootmis- ja turustusetapis; eelnevates etappide makstud müügimaksu summasid ei saa tasumisele kuuluvast maksust maha arvata. Müügimaks on üheastmeline tarbimismaks, mis üldjuhul ei kumuleeru, kuna maksu võetakse müügiahela ühes etapis.

Eelloetletud kaalutlustel puudub vastuolu käibemaksu direktiiviga," seisab Tallinna teates. Tallinn väidab, et ka Rahandusministeerium, kes vastutab Eesti maksuõigusaktide kooskõla eest Euroopa Liidu õigusaktidega, on korduvalt kinnitanud, et ei näe müügimaksu regulatsiooni osas vastuolu käibemaksudirektiiviga.

BNS