Majandus ja äri

Presidendi majandusnõuniku Heido Vitsuri sõnul mullu 3,4 protsendini ulatunud hinnatõus inimeste tarbimisvõimet ei vähendanud, sest sissetulekute kasvu toel see siiski tõusis.

LHV majandusanalüütiku Kristo Aabi sõnul tunnetasid inimesed möödunud aastal 3,4 protsendini ulatunud hinnatõusu tavapärasest selgemalt.

SEB majandusanalüütiku Mihkel Nestori sõnul põhjustab Eestis inflatsiooni kõrget taset inimeste suhteline vaesus ja aktsiisitõusud.

Swedbanki hinnangul peaks inflatsioon tänavu mõnevõrra aeglustuma, kuna energia hinnatõus pidurdub ja alkohoolsetele jookidele kehtestatud aktsiisimaksud ei tõuse. Täpsemalt aeglustub inflatsioon Swedbanki hinnangul eelmise aasta 3,4 protsendilt 2,8 protsendini sellel aastal, teatas pank.

Teisipäev, 08 Jaanuar 2019 12:45

Hinnatõus oli mullu laiapõhjaline

Statistikaameti andmetel langesid hinnad detsembris eelmise kuuga võrreldes 0,3 protsenti ning aasta varasemaga võrreldes tõusid 3,4 protsenti. Möödunud aasta kokkuvõttes tõusid hinnad samuti 3,4 protsenti. Sel aastal on oodata inflatsiooni aeglustumist.

Maaeluminister allkirjastas eelnõu, mille tulemusel ei pea enam tõendama enda aktiivseks põllumajandustootjaks olemist, et saada otsetoetusi, loomade heaolu toetust, mahepõllumajandusele ülemineku toetust ja mahepõllumajandusega jätkamise toetust.

Teisipäev, 08 Jaanuar 2019 11:37

Maksuvaba tulu reform 2018: esialgsed tulemused

2018. aasta on lõppenud ja on paras aeg teha esialgne kokkuvõte maksuvaba tulu reformi tulemustest ja selgitada lähemalt, mis olid maksuvaba tulu tõstmise taotletavad eesmärgid ning millised olid ootused tulemuste osas.

Alates 1. jaanuarist 2019 teeb füüsilisest isikust ettevõtja (FIE) oma majandustegevuses osaleva abikaasa kohta kande töötamise registrisse.

Tallinna Vesi esitas konkurentsiametile vaide seoses ameti otsusega jätta kooskõlastamata ettevõtte poolt taotletud veeteenuse hinnad Tallinna ja Saue linna tegevuspiirkonnas. Tallinna Vesi esitas 3. jaanuaril vaide, sest ei pea konkurentsiameti poolt otsuses väljendatud seisukohti põhjendatuks. Ühtlasi on ettevõte koostamas konkurentsiametile vastust seoses sama otsusega seotud järelevalvemenetlusega, teatas Tallinna Vesi börsile.

Maanteeamet registreeris lõppenud aasta detsembris 1274 uut sõiduautot, mida on võrreldes 2017. aasta sama kuuga 16,9 protsenti vähem.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference