Majandus ja äri

Alates 1. jaanuarist kehtib mitusada uut õigusakti või varasemate muudatusi, mis muudavad igapäevast maksurutiini.

Tänavu saab maksu- ja tolliametile (MTA) tuludeklaratsioone esitada alates 15. veebruarist, tulumaksu hakatakse tagastama alates 26. veebruarist. Alates 15. veebruarist algab tuludeklaratsiooni esitamine e-maksuametis/e-tollis, samuti hakkavad sel kuupäeval eeltäidetud tuludeklaratsiooni paberil väljastama teenindusbürood.

Teisipäevast, 1. jaanuarist jõustusid muudatused tööohutuse nõuetes ja töötajate registreerimisel, millega kaasajastatakse töötajate tervisekontrolli korraldamist, nende juhendamist ja väljaõpet ning esmaabi ettevõttes ning tööõnnetuste uurimist.

Maaeluminister Tarmo Tamm allkirjastas 2019. aastal antavate tootmiskohustusega seotud otsetoetuste ja väikepõllumajandustootja toetuse määruse, toetuse eelarve on tänavu 6,1 miljonit eurot.

Eesti leibkondade kulutused alkoholile olid 2017. aastal Euroopa Liidu (EL) kõrgeimad, moodustades majapidamiste kogukuludest 5,2 protsenti.

Aasta lõpu seisuga oli politseile esitatud 1300 elamisloa taotlust Eestis töötamiseks ja ettevõtlusega tegelemiseks. Koos tänase päeva jooksul lisandunud taotlustega on PPA menetluses rohkem kui 2019. aastaks kehtestatud sisserände piirarvu jagu taotlusi.

Alates uuest aastast muutusid mõned töötamise registri kannetega seotud nõuded.

Alates teisipäevast ühendati tarbijakaitseamet ja tehnilise järelevalve amet (TJA).

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference