Õigus
Neljapäev, 10 Jaanuar 2019 14:23

Patendiamet registreeris mullu 1149 kaubamärki

Eesti Patendiamet lisas 2018. aastal kauba- ja teenindusmärkide registrisse 1149 kaubamärki ning jõustas 1030 rahvusvahelist registreeringut.

Detsembri lõpus oli töötuna registreeritud 31 081 inimest, mis moodustab 16-aastasest kuni pensioniealisest tööjõust 4,8 protsenti, aastavõrdluses püsis registreeritud töötajate arv muutumatuna.

Valitsus kiitis heaks eelnõu, millega pannakse paika riiklikes andmekogudes olevate andmete kvaliteedinõuded ja nende hoidmise ning kasutamise tingimused. Muudatuse tulemusena saab Statistikaamet andmekogudes olevaid andmeid laialdasemalt ristkasutada ja vähendada andmeesitajate halduskoormust.

Neljapäev, 10 Jaanuar 2019 12:57

6 kuu maksuseaduse reegel vajab muutmist

Kaubanduskoda tegi aasta alguses Riigikogule ettepaneku täpsustada 6 kuu reeglit, sest see ei ole kohtu ega õiguskantsleri hinnangul piisavalt selge ning ei kaitse seetõttu ettevõtete ootusi.

Valitsus kiitis heaks eelnõu, mille järgi on edaspidi lihtsam kaubamärke registreerida, nende kaitse on tugevam ning tööstusomandiga seotud vaidlusi hakkab lahendama patendiameti juures tegutsev apellatsioonikomisjon.

Valitsus kiitis heaks raamatupidamise seaduse eelnõu muudatused, millega riigi raamatupidamine läheb 1. juulist 2019 üle täielikult e-arvetele.

Täna tuleb ettevõtetel esitada detsembri tulu- ja sotsiaalmaksu deklaratsioon (TSD), mille andmed jõuavad inimese eeltäidetud tuludeklaratsioonile.

Valitsus kiitis neljapäevasel istungil heaks 2019. aasta riigieelarvesse kavandatud kohalike omavalitsuste üldhariduskoolide pidamiseks ette nähtud toetusfondi vahendite jaotamise summas 342 miljonit eurot. Toetust saab kasutada õpetajate, direktorite ja õppealajuhatajate tööjõukuludeks ja täienduskoolituseks, koolilõunaks, õppekirjanduseks ning tõhustatud ja eritoe tegevuskuludeks, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Rahandusministeerium eraldas täna viimase osa vabatahtlikult ühinenud omavalitsuste ühinemistoetusest. Selle eesmärk oli premeerida neid omavalitsusi, mis viisid haldusreformi läbi ise. Toetusi maksti kokku 64,5 miljoni euro eest.

LHV Pank koos Maksu- ja Tolliametiga tõi esmakordselt Eestis turule Ettevõtluskonto, mis lihtsustab ettevõtlusega tegelevatele eraisikutele maksude maksmist ja aruandlust.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference