Majandus ja äri
Neljapäev, 13 September 2018 16:54

Kunda Nordic Tsement müüb Kunda sadama

HeidelbergCement Groupi kuuluv Kunda Nordic Tsement AS ning Baltic Maritime Logistics Groupi kuuluv Kunda Sadam AS sõlmisid võlaõigusliku müügilepingu Kunda sadama kui eraldiseisva majandusüksuse võõrandamiseks.
Luminor Grupi tegevjuhi Erkki Raasukese sõnul keskendub Luminor laienemise asemel efektiivsuse suurendamisele ja äritegevuse fookustamisele, atraktiivseks peab ta segmentidena ärikliente ja ettevõtjaid.
Euroopa Keskpank (ECB) kinnitas 13. septembril plaani vähendada oktoobrist varaostuprogrammi poole võrra 15 miljardile eurole kuus ja aasta lõpust programm lõpetada.
Investor Lauri Isotamme sõnul on Luminori ja Blackstone'i tehing Eesti kontekstis epohhiloov, Balti vaates aga trendi kinnitav.
Eesti Panga asepresidendi Madis Mülleri sõnul on Luminori tehing positiivne märk välisinvestorite huvist investeerida Eesti finantssektorisse.
Asjaga kursis oleva allika sõnul ei sea Luminori kontrollpaki ostnud hiidfond Blackstone investeeringust väljumiseks kindlat tähtaega, ent kui keskmises või pikas perspektiivis seda teha soovitakse, on kõige tõenäolisem panga börsile viimine.
Investeerimisfirma Redgate Capitali partneri Aare Tammemäe sõnul suurendab USA investeerimishiiu Blackstone'i plaan osta Luminoris kontrollpakk Baltimaade pangandusturul konkurentsi.
SEB panga uuringu kohaselt kasutab kolmandik Eesti elanikest vaid pankade sularaha- ja kontoriteenust ning ei kasuta pangakaarti, internetipanka ega mobiilirakendusi.
Neljapäev, 13 September 2018 12:12

Scandium Kinnisvara avas mikrokorterite e-poe

Kinnisvarafirma Scandium Kinnisvara avas mikrokorterite e-poe, mille kaudu saab kortereid ostuks broneerida.
Leedu Pangaliidu presidendi Mantas Zalatoriuse sõnul on rahvusvahelise investeerimishiiu Blackstone'i otsus Luminori enamusosaluse omandamiseks märk suurest usaldusest Baltimaade pangandussektori vastu.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference
430824810 430800019636154 7356040320163199917 n255